SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdür Cinayetinin de Failiymiş

A- A+ PAYLAŞ

Örgüt içi hesaplaşma nedeniyle öldürüldüğü öne sürülen PKK'nın üst düzey yöneticisi "Sarı İbrahim" kod adlı terörist Ramazan Toptaş'ın, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde uzun süre emniyet amiri ve şube müdürü rütbelerinde görev yaptıktan sonra, yeni tayin yeri Aksaray'a gitmek için bindiği otobüsün Gürün'de teröristlerce durdurulması sonucu öldürülen Şube Müdürü Halit Küçük'ün katillerinden biri olduğu belirtildi. Aynı teröristin, Darende ilçesi sınırlarında 1998 yılı Ağustos ayında 1 onbaşının şehit edilmesi, 3 korucu ile 7 erin yaralanması eylemine de karışan grupta yeraldığı bildirildi.

ÖRGÜT İÇİ HESAPLAŞMA İDDİASI..
Terör örgütü PKK'nın en eski militanlarından 'Sarı İbrahim' kod adlı Ramazan Toptaş, örgüt içi hesaplaşmada infaz edildi.

Edinilen bilgilere göre, 1978 yılında terör örgütü PKK kadrolarına katılan terörist Ramazan Toptaş, önceki gün örgüt içinde infaz edildi. PKK saflarına, yıllar önce öldürülen 'Agit' kod adlı Mahsum Korkmaz ile birlikte katılan ve ilk silahlı militanlar arasında yer alan Toptaş'ın, 28 yıl boyunca Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda sayısız kanlı eyleme karıştığı belirtildi. PKK'nın İmralı'da tutuklu bulunan lideri Abdullah Öcalan'ın da önem verdiği teröristler arasında yer alan Toptaş'ın, 1 Ağustos'ta Kandil Dağı'nda infaz edildiği öğrenilirken, militanın infaz nedeni hakkında net bir açıklama yapılmadı.

BAZI EYLEMLERİ..
Öldürülen teröristle ilgili olarak, Milliyet'te yeralan haberde ise şöyle deniyor:

"..DOĞU ve Güneydoğu Anadolu’daki PKK terör eylemlerinde aktif rol üstlenen ‘Sarı İbrahim’ kod adlı 44 yaşındaki Ramazan Toptaş’ın 1997’den beri ‘kırmızı bülten’le arandığı ortaya çıktı. Dağda infaz edilen Toptaş hakkında, kapatılan Erzurum DGM’de 23 Aralık 1997’de gıyabi tutuklama kararı olduğu, o dönem idam istemiyle dava açıldığı anlaşıldı.

Batman nüfusuna kayıtlı Ramazan Toptaş, 14 Ağustos 1996'da Sivas’ın Gürün İlçesi'nde Zafer turizme ait 35 MOR 86 plakalı otobüsü durdurarak yolculardan Malatya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri Hasan Halit Küçük ile vatandaş İsmail Yıldırım, 16 Ağustos 1997’de Ordu’nun Mesudiye İlçesi yakınlarında polis memuru Gökhan Çavuşoğlu’nu şehit etmekten aranıyordu. Toptaş'ın ayrıca 4 Ağustos 1996’da Malatya Doğanyol’da askeri araca roketli saldırıda 7 jandarma erinin, 5 Ekim 1996’da da Sivas’ın Divriği İlçesi'nde 4 jandarma erinin şehit edilmesi olaylarına karıştığı hazırlanan iddianamelerde yeraldı.

Kapatılan Erzurum DGM’de bu olayları içeren üç ayrı dosya bulunan Ramazan Toptaş hakkında, kaldırılan TCK’nın 125’inci maddesi uyarınca idam istemiyle dava açılmıştı. Mahkemenin verdiği gıyabi tutuklama kararının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, İnterpol Daire Başkanlığı tarafından ‘PKK yöneticisi’ olarak gösterilen Toptaş, 1997’den beri ‘kırmızı bültenle aranıyordu..

Bu arada, Milliyet'teki haberde, terörist Toptaş'ın karıştığı eylemlerden biri olarak bahsedilen ve Gürün'de mola yerinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra önü kesilen yolcu otobüsünde öldürülen Halit Küçük, Emniyet Amiri değil, şube müdürüydü. Uzun yıllar Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, bazı ilçelerde Emniyet Amirliği, Ruhsat ve Hukuk İşleri şubelerinin müdürlüğünü yapan Küçük'ün Aksaray'a tayini çıkmıştı ve yeni görev yerine giderken otobüsün önünü kesen teröristlerce polis olduğunun anlaşılması üzerine öldürüldüğü belirtilmişti.

Milliyet'in haberinde, teröristin Malatya Doğanyol'da 7 askerin şehit edilmesi olayının faili olduğu da öne sürülürken, bunun yanlış yansıtıldığı, söz konusu olayın 1998 Ağustos'unda, Darende ilçesi sınırlarında 1 onbaşının şehit edilmesi, 3 korucu ve 7 askerin yaralanması eylemi olduğu bildiriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız