SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdür Çok Kızdı!

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva Arapgir-Divriği yolunun bittiğini söyledi.

Arapgir-Divriği yolunda yapılan çalışmaları basın mensuplarına tanıtan Altınyuva, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Altınyuva, 28 kilometrelik alan içerisinde yolda bir sıkıntı bulunmadığını belirterek, “Yolda mıcırın dökülüp dökülmemesi yolun bitmediği anlamına gelmez. Biz sözümüzün arkasındayız. Koordinasyon toplantısında da verilen sözü yerine getirdiğimizi söyledik. Divriği yolumuzda 16 kilometrelik alan statik, 12 kilometrelik kısım ise astar kaplama olarak bitirilmiştir. Astar kaplama olan yerin konforu, statik olan kısımdan daha iyi. Ama birilerinin bu iş bitmemiş gibi yaptığı açıklamalar gerçekten bu emeğe ve yatırıma saygısızlıktır. Herkes gelsin buraları görsün. Sivas tarafındaki yolu da gördünüz. Oradaki yola bir bakın bir de bizim yaptığımız bu yola” dedi.

Arapgir-Divriği yolu’nun çok fazla kullanılmadığını da kaydeden Altınyuva, “Sizlerle yaptığımz gezide de gördünüz buradan çok sayıda araç geçmemektedir. Yani burası uluslararası bir yol gibi bir görüş var. Biz yaptığımız çalışmaların arkasındayız. Dört dörtlük bir hizmet veriyoruz. Bu yolda bir kaza oldu. Tabi bu kaza ile yolun bir alakası yok, tamamen sürücü hatası kaynaklı bir kaza yaşandı. Sayın Bakanımız bu çalışmayı hızlandırın diye talimatı oldu. Bizde çalışmaları hızlandırdık. Bu yolumuz 2003 yılında bitilmiş ve asfalt kaplaması bitirilmiş. Ancak, bu yolda trafik gitmediğinden dolayı yoldaki asfalt kaplama zamanla bozulmuş. Yol pahalı bir yatırım. Biz Sivas’ta gelsin karşılıklı yapalım dedik. Kışın bu yol 3 ay kapalı duruyor ve karla mücadele de edilemiyor. Yolun Sivas tarafıda yapılır ise, yol kullanıma açılır. Bu çalışmadan sonra bir çalışma başlattık, kısa sürede bu yolu bitirmek için yoğun bir çaba sarf edildi. 1 ayda bu yolu yaptık. Mevsim şartları olarak 16 kilometrelik alanda statik kaplama yapabildik. Ancak, diğer geri kalan kısımda yapılan astar çalışmasıda fiziki koşullara uygun olarak yapıldı. Burada siyasi bir rant oluşmuşta biz bunu nasıl yiyebiliri diye bir açıklama var. Burada takdir beklerken, insanların yaptığı açıklamalar bizleri üzmüştür. Bu işi bilen insanları getirsinler onlar bu yapılan çalışmayı uygun görmesinler, biz işi bırakalım” şeklinde konuştu.

Altınyuva, statik alanda yapılan çalışmada sıkıntı olmadığını kaydederek, “Biz gelecek yıl yolun tamamına statik kaplama yapacağız. Yol bitmiştir. Bitmeyen bir şey var ise bize gösterin, bizde bilelim. Bitmeyen yol trafiğe açılamaz. Bu yolun yapılmasının kaza ile bir ilgisi yok. Bu para devletin parasıo ve yerli yerinde kullanılması lazım. Önümüzdeki yıllarda bu yolu trafik kullanmaz ise siz istediğiniz kadar burayı asfaltlayın, o asfalt kalkar. Bu yol için harcanan para 800 bin YTL ile 1 milyon YTL arasıdır. Kimsenin bunu küçümsemeye hakkı yok. Hayatında bu hizmetin onda birini değil, yüzde birini yapmamış insanların bunu küçümsemeye hakkı yok” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız