SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müdür de Küfür Etti'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Sen'in Pütürge'deki çalışmalarının Eğitim Bir Sen temsilcisi tarafından engellenmek istendiğini, bir kişinin "ajan gibi" izleme yaptığını öne süren Eğitim- Sen Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay, yetkilileri göreve çağırdı.

Karabay, yaptığı açıklamada iddialarını şöyle sıraladı:

"Eğitim Sen Malatya Şube Yöneticileri olarak 22.03.2010 Pazartesi günüden başlayarak, ilimize bağlı ilçelere, 4688 Sayılı Sendikalar Yasası çerçevesinde işyeri ziyaretleri yapılmıştır. Bunlardan bir tanesi de Pütürge İlçesidir. Ancak; çalışma yürütülmesi sırasında karşılaştığımız durum, yandaş bir sendikanın( Eğitim Bir Sen) temsilcisi olduğunu ifade eden Pütürge YİBO’da Beden eğitimi öğretmeni olarak çalışan Ahmet Alper Gür tarafından engellenmek istenmiştir.

YİBO’nun, ilçe girişinde olması sebebiyle ilk ziyaret Pütürge YİBO’ya yapılmış, burada yaklaşık 15 eğitim çalışanı ile karşılaşan Yönetim Kurulu üyelerimiz, çalışanları öğretmen odasına davet etmiş, ancak toplantı yapmak için öğretmenler odasına davet edilen bu arkadaşlarımızdan 3 tanesi toplantıya katılmıştır.

Öğretmen vakarına yakışmayan giyim ve davranışlarıyla üç arkadaşlarla dahi görüşmeye tahammül edemeyen Ahmet Alper Gür, müdür yardımcılarıyla birlikte tehdit eden bir tavırla Yönetim Kurulu üyelerimizin çalışmalarına engel olmuştur. Fazla gerginlik olmasın diye YİBO’ dan ayrılan arkadaşlarımız, farklı bir okulda gezilerini sürdürürken, bu kişi tarafından adeta bir ajan gibi arkadaşlarımızın yaptığı her okul çalışması izlenmiş, Pütürge ÇPL’de çok sayıda öğretmen arkadaşımızın Eğitim –Bir Sen’den istifa etmesi üzerine çılgına dönen Ahmet Alper Gür, ÇPL’ye giderek baskı ve zorla bu üye istifa formlarını okul müdüründen isteyebilmiş, Bu okul müdürü de telefonla arayarak bilgi verdiği Ahmet Alper Gür’e istifa formlarını vermekte sakınca görmemiş, olaydan haberi olan bazı arkadaşlar istifalarında direnince de bu arkadaşlara baskı uygulamıştır.

Çalışmalar sonucunda Yönetim Kurulu Üyelerimizin, İlçe Milli Eğitim Müdürüyle görüşmek üzere Müdürlüğe gittiklerinde, Ahmet Alper Gür’ün orada olduğunu, İlçedeki sorunları paylaşmak isteyen Yönetim Kurulu Üyelerimiz, ilçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Akköse’ nin önceden kurgulandığını, ön yargılı, bir milatan gibi davranarak, arkadaşlarımızı dinlemek yerine eleştiren, anlamak yerine suçlayan, taraflı ve ön yargılı tavrını eleştiren arkadaşlarımız da makam odasından ayrılmak isteyince İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Akköse, hakaret ve küfürlerle dolu sözler söylemiş, Yönetim Kurulu Üyelerimizin sendikal çalışma yapmasına engel olmuştur.

Yönetim Kurulu Üyelerimizin, gün boyu yaptığı işyeri ziyaretlerinde,başta okulların fiziki ortamı olmak üzere, eğitim-öğretimin niteliği açısından yetersiz olduğunu gözlemlemiş , sorunları İlçe Milli Eğitim Müdürü ile paylaşmak isterken, sorunları çözmekle görevli ilçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Akköse’nin,bu tavrıyla bütün çalışması bir sendikayı örgütlemek, başka sendika üyelerine baskı uygulamak olduğu kanaatine varılmıştır.Şimdi soruyoruz; Bu cesareti kim ya da kimlerden almaktadır? Eğitim – öğretim kadrolarının bu kadar siyasallaşması – kadrolaşmanın bir sonucu değil mi?

Buradan Eğitim Sen olarak Malatya Valiliğini, İl Milli Eğitim Müdürünü ve Pütürge Kaymakamını göreve çağırıyoruz. Pütürge de baskıdan dolayı öğretmenler çalışamamakta, iş barışı bozulmaktadır. İş barışını bozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Akköse’nin acilen görevden alınması talebimizdir, Önümüzdeki süreçte Pütürge İlçesinden ciddi anlamda kaygılıyız. Bunu basınla ve kamuoyuyla paylaşmayı zorunlu gördük. Açıkça suç işleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Akköse, Pütürge YİBO’da görev yapan öğretmen Ahmet Alper Gür ve Pütürge Ç.P.L müdürü hakkında çalışanlara baskı uygulama, 4688 Sayılı Sendika Kanununa aykırı davranarak, sendikal çalışmayı baskı ve zor ile engelleme, üye olma ve üyelikten ayrılma hakkının ihlal edilmesi ile ilgili olarak, şahısların hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını sizler aracılığı ile talep ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız