SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdür Dedi ki:'Sendika Söyler'!

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:23:22
Müdür Dedi ki:'Sendika Söyler'!
A- A+ PAYLAŞ

Türk Eğitim-Sen Şubesi tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine baskı yapıldığı iddiasına cevap veren Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Sendikalar söylerler, ama biz iş yapıyoruz” dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetici ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki ilişkiyi belirlediğini ifade eden İl Müdürü Ali Tatlı, “Müdür yardımcılığı atamasının nasıl yapılacağının esasları görevlendirme yönetmeliğimizde yazıyor” dedi.

Müdür yardımcılarının teklifini İl Milli Eğitim Müdürü'nün yaptığını da kaydeden Tatlı, “Okul müdürlüklerince düzenlenir, teklif İl Milli Eğitim Müdürünündür ve Vali Bey’in onaylamasıyla makam onaylaması yapılır. Biz Büyükşehir İl Müdürlüğü olarak bu işi ilçelerimizde istişare yoluyla belirlenmesini istiyoruz. İlçe il müdürlüklerimiz bize teklif olarak getirecek, biz de teklif olarak Valiliğe sunacağız. Burada bizim görevimiz teklifi makama iletmektir. Ama benim önüme gelen her teklifi makama götürme gibi herhangi bir sorumluluğum yok. Mevzuat böyle bir zorunluluk yüklemiyor. Teklif edilenler arasından düşünülenlerden en iyisi neyse onu bulacağız. Bizim bu çalışma da ziyade ilçe müdürlüklerimizle okul müdürlüklerimiz arasındaki iş birliğiyle yapılır ve yapılan iş birliğiyle yürür” şeklinde konuştu.

İl Müdürü Tatlı ayrıca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada UNESCO tarafından prefabrik yapının kendilerinin kullanacağını belirtmişti. Tatlı bu konuya da açıklık getirerek “Orada ki ‘biz’den kastımız o yapıyı devlet olarak biz kullanıyoruz ve bu yapıyı Suriyeli çocuklarımızın eğitiminde kullanacağız. Ama şu an için kamp dışında herhangi bir eğitim faaliyeti yürütmediğimiz için o yapı şu anda duruyor ve teslim almadık. Bu okul zorunlu olarak kamp dışında kalan Suriyeli çocuklarımızın eğitimde kullanacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız