SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdür(!) Dolandırıcılar..

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, kendilerini banka müdürü olarak tanıtıp mail adreslerini ele geçirdikleri şahıslarla "banka gibi" yazışma yapıp, kredi kartları ile hesaplarından para çeken 2 dolandırıcının Nevşehir Emniyeti ile yapılan ortak operayonda ele geçirildiklerini açıkladı.

Konuya ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde, kendilerini banka müdürü olarak tanıtarak, mail adreslerini ellerine geçirdikleri şahıslara, bankaların tanıtım yazılarını göndererek, banka ile alakalı olmayan mail adreslerinden vatandaşlarla yazışma yapan ve kredi kartı bilgilerini alarak hesaplarından başka hesaba havale yaparak vatandaşları dolandıran N.İ. ile A.K. isimli şahıslar, Emniyet Müdürlüğümüz ve Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ile koordineli ortak yapılan çalışmalar neticesi Nevşehir İlinde yakalanmışlardır.

Müdürlüğümüz bünyesinde görevli uzman personel tarafından, adı geçen şahıslara ait bilgisayar incelenmiş, yapılan incelemede çok sayıda suç ile ilgili belge ve doküman ele geçirilmiştir.

Bilişim Sistemine Girmek ve Veri Değiştirmek Suretiyle İnternet Üzerinden Dolandırıcılık suçu ile ilgili Nevşehir C.Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden A.K. tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız