SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müdür Gelsin Buraya!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında, Sağlık Müdürlüğü'nün 2008 yılı yatırım programı kabul edilmedi. Meclisin başkanı sağlık müdürünü meclise çağırdı.

İl genel meclisi Abdurrahman Atay başkanlığında Eylül dönemi ikinci toplantısını da Salı günü yaptı. Toplantının ilk anlarından itibaren mecliste bir gerginlik dikkat çekti. İlk madde olarak Kuluncak İlçesi Çayköy Köyü ile Sivas'ın Gürün İlçesi Eskihamam Köyü arasındaki sınır anlaşmazlığı görüşüldü.. Bu konuda konusunda bir türlü karara varılamaması nedeniyle Meclis Başkanı konuyu komisyona havale etmeyi ve Kaymakam, muhtar, halkın görüşlerinin alınmasını bunu da rapora yansıtmalarını teklif etti. Oy birliği ile konu başka bir tarihe ertelendi.

"MÜDÜR 3.5 SENEDİR GELMİYOR.."
Daha sonra Sağlık Müdürlüğü’nün 2008 yatırım program teklifleri hakkında Sağlık Müdür Vekili Dr. Hasan Tuncer bilgi verdi. Müdür Dr. Sezai Demirel il dışında olduğu için yerine vekalet eden Dr. Tuncer, hastanesi olmayan ilçelere hastaneler yapılacağını, 24 saat görev yapacağını, ilk örneğin Yazıhan’da olacağını bildirdi. Tuncer’in konuşmasının ardından bazı üyeler peşpeşe sorular yöneltmeye başlarken, il genel meclisi başkanı Atay, Sağlık Müdürünün 3.5 yıldır meclise gelmediğini belirterek, "3.5 yıldır burada görev yapıyoruz. Sağlık bütçesi görüşüldüğünde aynı yakınmaları ve şikayetleri dinliyoruz. Müdürümüz kusura bakmasın ama 3.5 yıldır İl Sağlık Müdürü buraya gelmedi. Sağlık Müdürü buraya derhal gelmeli. Sağlıkla ilgili sorunları dinlemeli, üyelerimiz tatmin olana kadar sağlık yatırımları programını gündeme almayalım. Sağlık Müdürü sorunlara açıklık getirsin. Bizim 3.5 yıldır gösterdiğimiz gayretler Sağlık Müdürlüğünde zemin bulamamıştır. Sorunların bakanlığa iletilmesi noktasında azimet duyuyorum." dedi.

Müdür Vekili, il müdürünün il dışında olduğunu belirtirken, meclis başkanı "2 ay sonra da olsa" gelip meclise bilgi vermesi isteğini tekrarladı.

Sağlık konusunda söz almak isteyen CHP meclis üyesi Mustafa Mengüç'e başkan tarafından konuşmasına izin verilmedi. Başkan, “Gündemi kapatalım sonra söylersiniz” demesi ise CHP meclis üyesini oldukça sinirlendirdi ve başkanla kısa süreli ağız dalaşına girmesine neden oldu.

İl Genel Meclisi üyeleri, Sağlık İl Müdürü'nün bizzat toplantıya gelip, 2008 yılı yatırım programı hakkında bilgi vermesini isteyerek, Tuncer'in okuduğu yatırım programını kabul etmediler.

Meclis başkanı oturumu kapattıktan sonra söz verdiği Mustafa Mengüç; "Sağlık konusunda en çok şikayetçi olan iktidar partisinin üyeleri olarak sizlersiniz. Siz iktidarsınız. Sağlık sorununa sahip çıkamayacak, muhalefet yapacaksanız oturduğunuz o koltuktan kalkın."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız