SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdür Hasta Ziyaretlerinde

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:06:51
Müdür Hasta Ziyaretlerinde
A- A+ PAYLAŞ

İl Sağlık Müdürü Dr.Nail Umay, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan hastanelerden hizmet alıp taburcu olan hastaların evlerinde habersiz olarak ziyaret edilerek istek ve şikayetlerinin dinlenilmesi uygulamansın Malatya’da başarılı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

“EV ZİYARETLERİNE BAŞLADIK”

Yeni uygulamanın Şubat ayında başlatıldığını belirten Sağlık İl Müdürü Umay, “Sağlık Bakanlığımız tarafından Şubat 2015’ten itibaren yeni bir projeye imza atıldı. Bu proje ile her ilde sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki tüm idari görevdeki arkadaşlarımız, her ay Malatya’daki sağlık kuruluşlarımızdan, üniversite hastanesinde, özel hastanelerden ve kamuya bağlı büktün kuruluşlarımızdan hizmet alan hastalarımıza ev ziyaretlerine başladık” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ 10 EVİ ZİYARET ETTİ

Dr. Umay şunları söyledi, “Amacımız vatandaşlarımızın memnuniyetini arttırmak, sağlık sisteminin iyileştirilmesine katkı sağlık, yönetici farklılığını arttırmak ve Sağlık Bakanlığımızın politika geliştirmesine katkı sağlamaktır. Bu plan kapsamında tüm yönetici arkadaşlarımız ile Şubat ayı içerisinde hastanelerimizin tamamında hizmet almış olan, aile hekimliğinden hizmet almış olan hasta gruplarını belirleyerek, adreslerini tespit ederek ev ziyaretlerine başladık. Bu bağlamda ben Sağlık Müdürü olarak 10 hastamızın ev ziyaretini gerçekleştirdim.”

“AİLE ORTAMINDA DİNLİYORUZ”

Ev ortamında yapılan ziyaretlerin olumlu izlenimler bıraktığını belirten Dr. Umay, “İzlenimlerimiz çok olumlu oldu. Hastalarımız yapmış olduğumuz bu ev ziyaretlerinde çok memnun kaldılar.  Tabi kendi sıcak ortamlarında, aile ortamlarında vermiş olduğumuz sağlık hizmetinin ne düzeyde olduğunu, etkinliğini, verimliliğini ölçmeyi amaçladığımız için rahat rahat sohbet ortamında bunları bize dile getirme fırsatları oldu. Bu ziyaretlerimizde edindiğimiz bilgileri, vatandaşlarımızın görüşlerini günlük olarak Sağlık Bakanlığımızın kurmuş olduğu internet üzerindeki sisteme aktarıyoruz.  Bakanlığımız tarafından da  bunlar günlük olarak takip edilip, değerlendirmeye alındı. Her hafta Çarşamba günleri Sayın Sağlık Bakanımız, bakanlığımızın üst düzey yöneticileri ve tüm il yöneticilerinin bir araya geldiği video konferans toplantılarımızda bu ev ziyaretlerinde edinmiş olduğumuz bilgileri ve tecrübeleri bizzat sayın bakanımız ve bakanlık yöneticileri ile paylaşma imkanı bulduk. Düzenli olarak da her Çarşamba bu toplantılara devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“CİDDİ OLUMLU DÖNÜŞLER ALDIK”

İlk tepkileri de anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, “Önce şaşırdı vatandaşlarımız, bu durumu kamuoyuna da duyurmadığımız için, hatta ev ziyaretlerinde de vatandaşlarımıza da duyurmadan,  direk evine gidip kapıyı çalarak yapmaya gayret gösterdik.  Tabi uğradığımız vatandaşlarımız evde bulamayınca birkaç dakika önceden arayıp evde olup olmadıklarını kontrol ederek de ziyaretlerde bulunduk. Önce şaşırdılar, böyle bir şey gerçekten Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlık Müdürlüğü veya Kamu Hastaneleri Birliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından mı yapılıyor yoksa başka bir şeylermi var diye tereddüt eden vatandaşlarımızda oldu. Bizler kendimizi tanıttık, kimliklerimizi gösterdik, onların bu tereddütlerini gidermeyi başardık. Çokta güzel karşılandı bu, büyük bir memnuniyete neden oldu.  Samimi bir ortamda ev ziyareti olunca hastane ortamında yaşamış oldukları tecrübeleri bize rahat rahat aktarma şansları oldu. Genel olarak olumlu karşılandığını söyleyebilirim. Kabul etmeyen, evini bize açamayacağını söyleyen birkaç vatandaşımız oldu. Onun dışında Malatya’da çok ciddi olumlu dönüşler aldık. İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Şubat ayı içerisinde il ve ilçelerde 662 hane ziyareti gerçekleştirdik. Bu bizim beklentimizin üzerinde bir rakam. Hastanın taburcu olduktan sonra evine gidip, ev ortamında hastanede geçirdiği süreci değerlendirip, rahatlayıp şifayı bulduktan sonraki kısmı bizim için çok önemli” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız