SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdür İçin "Yakalayın" İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:09:44
Müdür İçin
A- A+ PAYLAŞ
 
Diyarbakır Söz Gazetesi, Vakıflar Malatya Bölge Müdürü Yakup Aktürk hakkında, Diyarbakır’daki  yolsuzluk soruşturması kapsamında yakalanması kararı çıkarıldığını yazdı. 
 
Diyarbakır Söz Gazetesi’nin haberine göre, başta Diyarbakır Ulucami ve Hz. Süleyman Cami olmak üzere Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan birçok restorasyon ihalesinde yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddialar üzerine başlatılan soruşturma sürecinde Ankara ve Diyarbakı’da 13 kişi gözaltına alındı. 
 
Habere göre, gözaltına alınan şahısların verdiği ifadelerden sonra soruşturma kapsamı genişletildi ve daha önce Vakıflar Diyarbakır Bölge Müdürü olarak görev yapan Vakıflar Malatya Bölge Müdürü Yakup Aktürk’ün de yakalanarak Diyarbakır’a getirilmesine yönelik karar çıkarıldı. 
 
Bu arada, gözaltına ilişkin kararın Malatya’da öğrenilmesinden sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün bağlı olduğu ilgili Malatya vali yardımcısının Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne giderek Yakup Aktürk’le görüştüğü öğrenildi. 
 
Emniyet Müdürü Aygün: Bize İntikal Eden Bir Şey Yok 
 
Yakup Aktürk hakkında Diyarbakır’daki soruşturma kapsamında verildiği iddia edilen yakalama kararı konusunda görüştüğümüz Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün  ‘Bize intikal eden bir şey yok’ bilgisini verdi. Öğlen sonrası makamında olduğu öğrenilen Yakup Aktürk ise gazetecilerin görüşme isteklerine ‘Toplantıda’ olduğu gerekçesiyle olumsuz yanıt verdi. 
 
Soruşturmada Bölge Müdürü Yakup Aktürk’ün eşinin adının da geçtiği ileri sürülüyor. 
 
Diyarbakır Söz Gazetesi’nin Haberi 
 
Vakıflar Malatya Bölge Müdürü Yakup Aktürk’ün restorasyon yolsuzluğu soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin haberi kamuoyuna duyuran Diyarbakır Söz Gazetesi’nin ‘Vakıflar Soruşturması Genişliyor’ başlıklı haberi şöyle: 
 
Ankara ve Diyarbakır’da yapılan eş zamanlı operasyonlarla 13 kişinin gözaltına alındığı Vakıflar’daki yolsuzluk ve üsülsüzlük soruşturmasının kapsamı genişliyor.
 
Vakıflar Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nün restorasyonlarını yaptırdığı tarihi eserler ve yapılarla ilgili yolsuzluk ve üsülsüzlük iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma genişliyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişlerinin 3 ay önce Diyarbakır’a gelerek inceleme yapması üzerine ortaya çıkan yolsuzluk ve üsülsüzlüklerle ilgili adli makamların düğmeye basmasıyla harekete geçen emiyetin gözaltına aldığı 13 kişinin sorgusu devam ediyor. Diyarbakır ve Ankara’da eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda gözaltına alınanlar polis tarafından kamuoyunda şaibe izlenimi veren ihalelerle ilgili sorgulanırken, bazı sanıkların susma hakkını kullandığı, bazılarının da iddiaları red ettiği öğrenildi.
 
AKTÜRK DİYARBAKIR’A GETİRİLECEK
 
Ankara’da gözaltına alınan 6 kişi de Diyarbakır’a getirilirken,müdür olduğu dönemde meydana gelen yolsuzluk iddialarıyla ilgili hakkında arama ve yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Vakıflar Eski Bölge Müdürü Yakup Aktürk’ün de görev yaptığı Malatya’dan Diyarbakır’a getirileceği belirtildi.
 
Yasal olarak 3 gün olan gözaltı süresinin bugün sona ereceği belirtilirken, gelişmelere göre bu sürenin uzatılabileceği dile getirildi. Ek süre olmadığı takdirde sanıklar nöbetçi mahkemeye çıkarılacak.
 
İLÇELER DE MERCEK ALTINDA  
      
Başta Ulucami ve Hz.Süleyman Cami olmak üzere Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bir çok restorasyonun ihaleleri aynı firmaya verilerek, ihale bedelleri gerçek değerinin çok üzerinden rakamlarla gösterilerek devletin zarara uğratıldığı müfettiş raporlarına yansırken, soruşturma kapsamı genişletilerek ilçelerdeki restorasyonların da mercek altına alınacağı ifade edildi.
 
Müfettiş raporlarına göre Vakıflar Bölge Müdürlüğü yönetimi ile ihaleleri alan firma arasında farklı ilişkiler dikkat çekerken, Eski Bölge Müdürü Yakup Aktürk ve eşi hakkında bilim kurulunun çalışmaları nedeniyle bir çok iddia ortaya atılmıştı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız