SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdür İlçede Yasayı Anlattı

A- A+ PAYLAŞ

Torba yasanın avantajları Malatya'nın Akçadağ ilçesinde anlatıldı.

Akçadağ Esnaf Odası Başkanlığınca, Öğretmenevi Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Malatya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Metin Sümer, "6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yapılan değişiklikler" hakkında bilgi verdi. Sümer, kamuya borcu bulunanların 6111 sayılı kanundan bütün borçluların mutlaka faydalanması gerektiğini söyledi.

Sümer, kanunun çok önemli avantajların olduğunu ve peşin veya taksitli seçeneklerin sunulduğunu, ayrıca taksitlerinde kredi kartıyla ödeme kolaylığının da bulunduğunu, taksitlendirme halinde İlk ödemenin Haziran ayında başlayacağını ve 2'şer aylık taksitler halinde 18 taksite kadar taksitlendirme yapıbileceğini belirtti.

Metin Sümer, 6111 sayılı kanunun çıkmasıyla birlikte başlayan yapılandırmanın son müracaat tarihinin ise 2 Mayıs olduğunu söyledi.

Ayrıca 6111 sayılı kanunla getirilen yenilikler hakkında bilgilendirme yapan SÜMER, "4/b (Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalılarımız için Basamak Sistemi kaldırılarak yerine Beyan Sistemi'nin getirildiğini" söyledi.

DARENDE'DE..
Bu arada 6111 sayılı kanun hakkında Malatya'nın Darende ilçesinde de vatandaşlara bilgi verildi.

Esnaf Kefalet Kooperatifi Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Darende Mal Müdürü Ayşegül Akay Öz, ilçedeki muhasebeciler, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya Defterdarlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Grup Müdürü Ahmet Tecimen yasanın kapsamı hakkında genel bilgiler vererek; "Böyle bir fırsatı yakalamak her zaman mümkün olmayabilir, esnaflarımız başta olmak üzere bu kolaylıktan şartları tutan tüm vatandaşlarımız yararlanabilecektir" dedi.

Vergi Denetmenleri Aşır Acar ve Serdar Ersoy da kapsama giren alacaklar hakkında bilgiler vererek sunumlarıyla sağlanacak ödeme imkanlarını dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız