SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdür Muavinleri Şikayetçi

A- A+ PAYLAŞ

Lisenin müdür yardımcıları, resimlerini okulun sitesinden alıp başka bir internet sitesine koyarak altına küfür ve tehdit yazdığını öne sürdükleri öğrencilerinden şikayetçi oldular.

Emniyet Müdürlüğü, adını vermediği bir lisenin müdür yardımcıları olan 55 yaşındaki V.B., 38 yaşındaki Y.D. ile 36 yaşındaki O.O.’nun, öğrencileri 18 yaşındaki M.A.’yla ilgili şikayetlerini, “İnternet Üzerinden Hakaret ve Tehdit” suçlamasıyla işleme aldı. Polis raporunda konuya ilişkin şu açıklama yeraldı:

“06.01.2009 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne müracaatta bulunan müştekiler, müdür yardımcısı olarak görev yaptıkları ************* Lisesinin internet sitesinden kendilerine ait resimlerin alınarak www.********.com internet sitesine yapıştırılmış ve resimlerinin altına hakaret ve tehdit içerikli yazılar yazılmış olduğunu beyanla şikayette bulunmuşlar, yapılan çalışmalar neticesinde bahse konu internet sitesini kullandığı tespit edilen şüpheli görevlilerimizce yakalanmış, şüphelinin ikametinde yapılan aramada elde edilen 1 adet hardiske el konulmuş, yaşı küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğüne intikal ettirilen şüpheli, hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte mevcutlu olarak sevk edildiği adli mercilerce serbest bırakılmıştır.”

Öte yandan, emniyetin yine adını vermediği bir okulda öğretmen olan 25 yaşındaki Y.D.’nin polise başvurarak, A.D.’nin öğrencisi olduğunu, derste sürekli sorun çıkardığını, uyarmasına rağmen hareketlerine devam ettiğini, uyarmak için yanına gittiğinde de yüzüne kafa attığını ve yaraladığını bildirdi, şikayetçi oldu. Polis, öğretmen döven öğrenciyi arıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız