SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müdür Niye Kürsüye Oturtuldu?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:58:06
A- A+ PAYLAŞ
Yazıhan'ın AKP'li İl Genel Meclis Üyesi ve Meclis Katibi Cafer Kuşdoğan, dün yapılan meclis toplantısında AKSA Müdürü’nü kürsüye oturtan AKP'li Meclis Başkanı Naci Şavata’yı sert sözlerle eleştirdi. Kuşdoğan, AKSA Müdürü için de ‘Malatya’ya ızdırap çektiriyor’ dedi.
Yazıhan İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuşdoğan, önceki gün yapılan İl Genel Meclisi toplantısında prosedüre aykırı olarak divan üyeleri yerini bile almadan AKSA Müdürü ve yardımcısını kürsüye oturtarak konuşturan İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata’ya sert sözlerle yüklendi. Kuşdoğan, ‘Başbakan bile meclis kürsüsüne oturmamışken burada yerel bir meclisin kürsüsüne AKSA’nın il müdürünü oturtan Naci Şavata, AKSA ile ortaklık yapıyor gibi bir hal ortaya çıktı’ ifadelerini kullandı.
 
Dün yapılan meclis toplantısının ardından önceki günkü oturumda yaşananlara ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Genel Meclisi Yazıhan üyesi Cafer Kuşdoğan, Naci Şavata’nın AKSA Malatya İl Müdürü Ali Aydın ve iki yardımcısını meclis kürsüsüne oturtmasının suç olduğunu söyleyerek, “Meclis kürsüsüne, başkandan başka sadece Vali Bey başkanlık eder. Başbakan bile gidip meclis kürsüsüne oturmuyorken, özel bir şirket olan ve geldiğinden bu yana Malatya’ya ızdırap çektiren AKSA Müdürü’nün mecliste oturtulması meclisin işgalidir. Malatya’da bir ilktir. Ama ne hikmetse Başkan Naci Şavata, hiç kimseye göstermediği toleransı AKSA Müdürü’ne göstermiştir. Bunun altındaki sebep nedir bilmiyorum. Ben merak ediyorum. AKSA Müdürü kaç oyla seçildi? Meclis Başkanı yandaşlarıyla bu seçimi ne zaman yaptı? Kaç oy aldı? Ama önceki gün meclis kürsüsündeki bu durum Naci Şavata ile AKSA arasında ortaklık varmış gibi bir hal yarattı” diye konuştu.
AKSA Müdürü’nün meclis kürsüsünden oturup konuşmasına gösterdiği tepki üzerine Başkan 
 
Şavata’nın bu durumu “Size k..nı mı dönüp konuşacak” sözleriyle savunduğunun hatırlatılması üzerine Kuşdoğan “Demek ki bugüne kadar meclise gelen bütün il müdürleri bize k..nı dönerek konuşmuş da, AKSA Müdürü’nün yüzünü dönerek konuşması gerekiyormuş” dedi.
 
‘AKSA, MALATYA’YA ZULM EDİYOR’
Cafer Kuşdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada AKSA’ya da verdi veriştirdi. AKSA’nın Malatya’ya geldiğinden bu yana 1 liralık yatırımı olmamasına karşın Ali Aydın’ın görevlendirilmesiyle birlikte Malatya’nın ışıklandırmadan aydınlatmaya enerji hatlarından sulama ve içmesuyuna kadar büyük eziyetler yaşadığını kaydeden Kuşdoğan, “AKSA Müdürü Malatya için zulüm konusunda çırayla arasan bulunmaz biridir. Bu Müdür’den herkes şikayetçi. Belediyesi, köylüsü, kentlisi, beldelisi kısaca bütün Malatya şikayetçi. Bu Müdür, Malatya’ya eziyet etmek için gelmiş” diye konuştu. 
 
“Bu müdürün Malatya’da kalması durumunda Malatya’nın daha başına çok iş gelecek” diyen Kuşdoğan, “AKSA’nın tek derdi para toplamak. ‘Biz yatırım yapmayacağız, bugüne kadar sadece parasını toplamakla mükellefiz’ diye havaya giriyorlar. Bu müdürün Malatya’da kalması durumunda daha Malatya’nın başına çok işler getireceğini herkesin bilmesini istiyorum. Daha geçen gün Sütlüce’de vatandaş ile Jandarma birbirine girdi” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız