SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdür Oldu Vali!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Cumhuriyet Bayramı provaları sırasında "temsili" protokolda ilginç görüntüler yaşandı.. Vali Yardımcısı Bayram Öz, Valiyi temsilen provadaydı, ancak törenler başlamadan, Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından çağrılınca, alandan bir süreliğine ayrılmak zorunda kaldı.. Provalarda Valiyi temsil, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Şinasi Fırat'a (üstte, ortadaki) kaldı.. Arabaya bindi, halkı selamladı.. Yarım saatliğine de olsa, tören alanında Vali oydu..

YOLLAR KESİLDİ, PROVA BAŞLADI..
29 Ekim Pazar günü kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, provalar Perşembe günü yapıldı. İnönü Kapalı Çarşısı'nın önündeki alan, yine önceden duyurulmadan, 08.00- 11.30 saatleri arasında trafiğe kapatıldı. Yoğun araç trafiği, yan yollara yönlendirildi.

Provalar, Pazar günkü törenin birebir tekrarı olmalıydı. Tek fark, esas törenlerde, askeri araç üzerinden halkı selamlayacak olan Vali, Komutan ve Belediye Başkanının, provada vekilleri tarafından temsil edilmesiydi. Genel teamül olarak, provalarda Valiyi, Komutanı ve Belediye Başkanını yardımcıları temsil ediyorlardı.

Nitekim Vali Yardımcısı Bayram Öz, 2. Ordu Komutanını temsilen 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Belediye Başkanını temsilen de başkan yardımcılarından Yusuf İzzettin Cengiz tören alanında bulunuyorlardı.

O arada, ses düzeninde bir sorun çıkınca, provaların başlaması da bir süre gecikti. Bu sırada, Vali Yardımcısı Öz, Vali tarafından makama bir konuyu görüşmek üzere çağrılınca, provalarda Valiyi temsil, Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Şinasi Fırat'a kaldı.

Valiyi temsil eden Fırat, Komutanı temsil eden Albay Yılmaz, belediye başkanını temsil eden Cengiz, önce askeri araçla tören alanını dolaşarak, öğrenciler ve askeri birlikler ile vatandaşların bayramlarını kutladılar.

Selamlama bittikten sonra, "temsili" protokol heyeti, platformdaki yerini aldı ve tören geçişi başladı. Bir süre daha aynı heyetle bayram provası sürdü.

Sonra Vali makamındaki işi biten Vali Yardımcısı Bayram Öz (alttaki fotoğraflarda gözlüklü olan), tören alanına gelerek "Valiyi temsil" görevini, Fırat'tan devraldı ve tören, iki ayrı "Vali Temsilcisi" ile böylece tamamlandı.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız