SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdürden Güvenlik Uyarıları

A- A+ PAYLAŞ

Kernek'te asayiş toplantısı yapıldı. Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "sahtekar" dediği dilenciler konusunda uyardı, suçlara karşı herkesi çevreye duyarlı olmaya, gördükleri sorunları 155 Polis İmdat telefonuna bildirmeye çağırdı.

Kernek Parkı'nda, bazı mahallelerin muhtarlarının da katılımıyla gerçekleşen toplantıya ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü'nce yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Emniyet Müdürlüğünün toplumsal asayiş ve huzurun sağlanmasında halkın katılımını esas alan güvenlik anlayışı çerçevesinde, belirli periyotlarla ilimizin belli bir bölgesindeki mahalle muhtarları davet edilerek İl Emniyet Müdürü Sayın Ali Osman KAHYA başkanlığında yapılan toplantılardan sonuncusu 02.03.2010 Salı Günü Kernek Bodo Restoran’da düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğünden; Asayiş Şube Müdürü Ahmet PEHLİVAN, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Tayfun İLHAN, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Yusuf ÇAKMAK, Beydağı Polis Merkezi Amiri Galip SAYGI, Çocuk Şube Müdürlüğünden Başkomiser Serkan ŞİMŞEK ile Toplum destekli Polislerin katıldığı toplantının bu seferki davetli muhtarları; Beydağı, Başharık, Yamaç, Kernek , Hasan Varol, Fırat, Tandoğan, Zafer, Büyük Hüseyin Bey ve Sancaktar Mahalleleri muhtarları oldu.

Söze ilk başlayan İl Emniyet Müdürü Sayın KAHYA, mahallelerinde herkesle iletişim halinde ve vatandaşın bilgilenmesi-yönlendirilmesinde önemli bir basamak olmaları nedeniyle muhtarların toplumsal güvenliğin oluşumundaki rolünü vurguladı. KAHYA, dilencilerin toplumda huzur bozucu ve sahtekar olduklarını, gerçekten ihtiyaçları olmadıkları halde insanların duygularını sömürerek gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılmasına engel olduklarını ifade etti. Dilencilere verilen paralar yüzünden dilenciliğin bir kazanç sektörü, bir meslek halini alması nedeniyle bundan kazanç sağlamak isteyen kişilerin çocukları kaçırdıklarını, zorla dilendirdiklerini, daha fazla para verilmesi için ise kasıtlı olarak sakat bıraktıklarını söyledi. Ve muhtarlardan, dilenciliğin önlenmesinde en etkili ve geçerli çözümün onlara para verilmemesi olduğunu halka anlatmalarını isteyerek dilencilerle karşılaşıldığında mutlaka 155 Polis İmdat Hattı ya da Alo Zabıta 153 Hattının aranması gerektiğini belirtti. Benzer şekilde sokakta çalıştırılan çocuklara da para verilmemesi gerektiğini söyledi.

KAHYA, her riskli alana, örneğin her bir parka bir polis dikilemeyeceğini, aksi halde sokakta çalışan polis sayısı azalacağından daha büyük güvenlik sorunları oluşacağını belirtti. Bu nedenle kişilerin çevreye duyarlı olmalarını, karşılaştıkları olumsuz durumlarla ilgili mutlaka 155 Polis Hattına bildirimde bulunmaları gerektiğini söyledi. Kişilerin kişisel güvenlikleri konusunda alacakları küçük tedbirlerle suçlardan önemli ölçüde korunacaklarını ifade eden KAHYA, 1-2 lira fiyatındaki basit pencere ve kapı alarmlarıyla hırsızlıkların önlenebileceğini söyledi. Bina giriş kapılarının mutlaka kapalı tutulması ve sadece tanıdıklara açılması gerektiğini vurgulayarak, imkânı olanlar için ve özellikle iş yerlerine alarm, kamera gibi sistemlerin kurulmasının hırsızlıktan koruyucu olduğunu belirti.

Malatya Emniyet Müdürlüğünün çalışmalarından da bahseden Emniyet Müdürü, suç düşüncesinde olan kişilerin yuvalanabileceği yerler üzerinde denetimlerinin devam ettiğini, metruk bina ve araçların kaldırılmasına özel önem gösterildiğini, vatandaşların da bu konulardaki gözlem ve taleplerini ilgili kurumlara iletmekten kaçınmamalarını ve başvuruları sonuçlandırılıncaya kadar takipçisi olmalarını istedi. Ayrıca ilin genel asayiş durumu hakkında bilgilendirmek amacıyla bazı istatistikî bilgiler verdi:

 İlimiz uyuşturucu suçları bakımından Türkiye genelinde ciddi bir sıkıntı yaşamamaktadır. Ekiplerin çalışmaları sonucu son bir yılda 1025 kg. eroin, 1480 kg. esrar ele geçirilerek 25 kişi hakkında işlem yapılmış, bunlardan 3’ü tutuklanmıştır.

 Trafikteki sorunlar, kurumların yetersiz çalışması ya da kolluk denetimlerinin azlığından değil, büyük oranda, vatandaşların kural ihlali yapmalarından kaynaklanmaktadır. 1 Ocak-15 Şubat 2010 tarihleri arasında; 1774 adet sürücüye kırmızı ışığı ihlal, 1727 sürücüye trafik işaret levhalarına uymamaktan dolayı ceza yazılmıştır. Çok şikâyet edilen bir konu olmasına rağmen yanlış park etmekten dolayı sadece 20 sürücüye ceza yazılmıştır.

Asayiş ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda işlemlerin, vatandaşlar bekletilmeden yerine getirilmesi amacıyla anında kimlik sorgusu yapma imkânı sağlayan son teknoloji ürünü cihazların satın alındığını ve asayiş ekiplerince kullanılmaya başlandığını söyleyen KAHYA, muhtarların görmesi açısından bir asayiş polisine muhtarların kimlikleri üzerinde örnek uygulama yaptırdı.

Her bir muhtarın tek tek söz aldığı, yapılan ikramlar eşliğinde, sohbet havasında geçen toplantı dolayısıyla ve Malatya Emniyet Müdürlüğünün hizmetlerinden duydukları memnuniyeti ifade eden muhtarlar, başta İl Emniyet müdürü Sayın Ali Osman KAHYA olmak üzere, kendileriyle sürekli iletişim halinde bulunduklarını söyledikleri Toplum Destekli Polislik Birimi polislerine özellikle teşekkür ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız