SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdürden ''Kuş Gribi'' Uyarıları..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, şimdiye kadar 51 tane kanatlı hayvan numunesini laboratuvara gönderdiklerini ve bunlardan sonuçları gelen 44 tanesinin temiz çıktığını söyledi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, düzenlediği basın toplantısında kuş gribiyle ilgili alınan önlem ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Güldal, şimdiye kadar 51 kanatlı hayvan numunesi gönderdiklerini kaydederek, "Bunlardan 44 tanesinin sonucu geldi ve temiz çıktı. Şu anda herhangi bir sorun yoktur" dedi.

Sivas, Elazığ ve Erzincan'da kuş gribi vakalarının çıkmasının kendilerini endişelendirdiğini anlatan Güldal, "Biz kurum olarak hem ekip ve hem de malzeme bakımından tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Diğer kurumlarla da koordineli bir şekilde çalışma yürütüyoruz.

Malatya'da şimdiye kadar vaka çıkmaması bundan sonra da çıkmayacağı anlamına gelmez. Vatandaşlarımız yapılan uyarı ve önerileri dikkate almalı" şeklinde konuştu.

Kümes hayvanlarının kesinlikle dışarı bırakılmamasını isteyen Güldal, güvercin besleyenlerin de bu işten vazgeçmelerini önerdi. Güldal, "Vatandaşlarımız kesinlikle yabani kanatlı hayvanlardan uzak durmalı. Kanatlı hayvanlar hasta olduğunda en yakın Tarım Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulmalı. Güvercin ölüsü bulanlar bunu en yakın belediyeye haber vermeli. Özellikle Malatya'da baraj kenarı ve sulak alanlara yakın yerlerde oturan vatandaşlarımız kesinlikle yabani kanatlı hayvanlardan uzak durmalıdırlar" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız