SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdüre Göre Su Sıkıntısı Yok!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:21:29
Müdüre Göre Su Sıkıntısı Yok!
A- A+ PAYLAŞ

DSİ Elazığ Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, Malatya bölgesindeki barajlarda kuraklıktan dolayı her hangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında kuraklıkla ilgili olarak bilgilendirme yapan DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, “Son dönemlerde ülkemizde bir kuraklık periyodu yaşanıyor. İnşallah bu geçici bir periyottur.  Hz. Yusuf’un bir hikayesi vardır; 7 yıl ıslak, 7 yıl kurak periyot diye. Bu gerçektir. Ülke genelinde de, dünya genelinde de ıslak periyot ve kurak periyot birbirini takip eder. Biz şuanda Ekim, Kasım ve Aralk yağış ortalamaları geçen seneki yağış ortalamalarının altında. Bu biraz kamuoyunda endişe yaratmaya başladı. Şu anda kurak periyotta değiliz. Bunun bizim barajlarla ilgili değerlendirmesini yaptığımızda;  geçen sene 13 Ocak ile bu seneki 13 Ocak arasında Malatya’daki barajlarımıza baktığımızda hiç endişe edecek bir durum yoktur. Çat Barajı’nda geçen sene 86 milyon metreküp su varken, bu sene 96 milyon metreküp su var,  Recai Kutan Barajı’nda geçen sene sıfırdı, bu sene 106 milyon metreküp suyu var, Turgut Özal Barajı’nda geçen sene sıfırdı, bu sene 63 milyon metreküp su var, Sürgü Barajı’nda geçen sene 34 milyon metreküp su vardı, bu sene 37 milyon metreküp su var,  Sultansuyu Barajı’nda geçen sene 35 milyon metreküp su vardı, bu sene düşerek 30 milyon metreküp su var,  Polat Barajı’nda geçen sene 3.9 milyon metreküp su vardı, bu sene 3.5 metreküp su var. Dolayısıyla şuanda çok sorun var diyebileceğimiz bir ortamda değiliz” şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız