SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdüre Suçlama

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da Kuluncak Tarım Kredi Kooperatifi'nden çektikleri krediyi ödemedikleri gerekçesiyle haklarında icra işlemi başlatılan çiftçilerin şikayeti üzerine hazırlanan müfettiş raporunda kurum müdürü zimmet ve dolandırıcılık iddialarıyla suçlanarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapıldı.
 
Alınan bilgilere göre, Kuluncak'ta yaşayan çok sayıda çiftçiye Kuluncak Tarım Kredi Kooperatifi'nden aldıkları kredi borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle haklarında başlatılan icra işlemi tebligatları gitti. Bunun üzerine Kuluncak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ise Kuluncak ilçesine 2 müfettiş gönderdi. Müfettişler tarafından hazırlanan raporda Kuluncak Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü A.Ş. hakkında "Zimmet, nitelikli zimmet, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık" iddialarıyla suçlamalarda bulunuldu. Rapor, Kuluncak Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilerek suç duyurusunda bulunulurken, A.Ş. ise kurum müdürlüğünden uzaklaştırıldı. 
 
Öne sürülen suçlama ve iddialara göre, kurum müdürü A.Ş.'nin çiftçilere, "TL'den sıfır atıldı, gelin imza atın", "Üyelik yenileme işlemi var, gelin imza atın" şeklindeki çağrıları ile çiftçilere imza attırarak, onların namına ve hesabına para çektiği ileri sürülüyor. 
 
Şu andaki hesaplamalara göre, Kuluncak Tarım Kredi Kooperatifi'nin 230 bin TL tutarında zarar uğratıldığı iddia edildi. Kuluncak Cumhuriyet Savcılığı'na, çok sayıda çiftçinin şikayette bulunduğu ve olaydan dolayı zarar gören çiftçilerin 200 ile 300 civarında olduğu belirtiliyor. Olayla ilgili olarak Kuluncak Cumhuriyet Savcılığı'nın başlatmış olduğu soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız