SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müdürler Mahrem İmamı' Diş Hekimine 11 Yıl Ceza

0
Güncellendi - 2017-12-07 06:34:16
'Müdürler Mahrem İmamı' Diş Hekimine 11 Yıl Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarında aynı zamanda örgütün kriptolu iletişim programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu tespiti yapılan 4’ü öğretmen, 1’i diş hekimi olmak üzere toplam 5 sanığa ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay ile 11 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verilirken, itirafçı olan 1 öğretmene ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verilerek, bu ceza ertelendi.

Diş Hekimi Emniyet Müdürlerinin Mahrem İmamıymış..

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarının karar duruşmasında örgütün mahrem yapılanmasında “Emniyet müdürlerinden sorumlu mahrem imam” olmakla suçlanan kamu görevinden ihraç tutuklu sanık diş hekimi Ruhi O.’ya ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezası verilerek, hüküm ile birlikte tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Duruşmada sanık Ruhi O., mahkeme başkanının ‘Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyor musun?’ sorusuna ise, “Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemiyorum” cevabını verdi.

Sanık Ruhi O.’ya verilen 11 yıl 3 ay, Malatya Adliyesi'nde FETÖ davalarında şimdiye kadar örgüte üyelik suçundan verilen en yüksek ceza oldu.

"Mahrem İmam"lıkla suçlanan eski öğretmene de 10 yıl

2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, üye olma ile terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından dava açılan ve tutuklu yargılanan eski öğretmen Mehmet İrsin ile avukatı katıldı.

Telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock yüklü olduğu tespit edilen İrsin, yöneltilen suçlamaları ise kabul etmedi.

Terör örgütü üyesi olmadığını, hakkındaki tanık beyanlarını, raporları ve "mahrem imam" suçlamasını kabul etmediğini belirten Mehmet İrsin, etkin pişmanlık hükümlerinden de yararlanmak istemediğini söyledi.

FETÖ'de 2002'den sonra yer almadığını anlatan İrsin, örgütle fikirlerinin uyuşmadığı için de kurban, himmet gibi bağışlarda bulunmadığını iddia etti.

Duruşma savcısı mütalaasında, sanığın ByLock kullanıcısı olması, Bank Asya'da hesap hareketliliği ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmasını talep etti.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık İrsin'i, "Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

-4 eski öğretmene daha hapis cezası

Mahkemede örgütün yapılanmasında ‘mahrem imam” olmakla suçlanan tutuklu eski öğretmen sanıklar Ramazan Y. ve İbrahim İ.’ye 7’şer yıl 6’şar ay ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hapis cezası ile tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Mahkeme heyeti eski öğretmen Metin A.’ya ise ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek, tahliye etti.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan eski öğretmen Ergün K.’ya ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası vererek, hüküm ile birlikte cezayı erteledi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız