SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdürlere Kanser Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:07:27
Müdürlere Kanser Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ve il Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile "Kadın Dostu Kentler Projesi" kapsamında, okul müdürlerine kanser eğitimi verildi. 

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda, 30-40 yaş arası kadın ve 50 yaş üstü erkekleri kanser konusunda bilgilendirmek amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Doktor Lale Dalkaya ve Doktor Serpil Karadağ tarafından seminer verildi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nce (KETEM) günde 50 kişinin ücretsiz kanser taramasına karar verildiğini ifade etti.

KETEM Sorumlu Doktorlarından Serpil Karadağ, “Kanserden korkma geç kalmaktan kork” dedi.

Alkol ve sigaradan uzak durulmasını öneren Karadağ, düzenli kanser taraması yapılması konusunda da uyarılarda bulunarak, “Haftada en az 2-3 kez 30-40 dakika ezersiz yapın” dedi. Karadağ, kansorejen maddelerden ve uzun süre güneş ışınından uzak durulmasını da önerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız