SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdürün Ödenek Tepkisi!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz, Özel İdare Bütçesi'nden kurumuna istedikleri ödeneklerin verilmemesine tepki göstererek, "Gençlik ve sporun ele alındığı bir kurumun ödeneklerinin arttırılması gerekir" dedi.

İl Genel Meclisi, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün 2006 yılı bütçesini 152 bin YTL olarak kabul etti.

Kapalı Yüzme Havuzu'nun klima sisteminin onarımına 100 bin YTL ve Yeşiltepe Sentetik Çim Saha Projesi'ne 50 bin YTL ödenek verilmesi üzerine toplantıda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz, kurum olarak 7'den 70'e herkese hizmet veren önemli bir misyonlarının olduğunu belirtti.

Bayansalduz, konuşmasında şunları söyledi:
"Biz hem gençliğin ve hem de sporun tüm branşlarına hizmet veriyoruz. Çocuk ve gençlerimiz ile birlikte Cezaevindeki mahkumlarada spor hizmeti veriyoruz. Gençlik ve sporun ele alındığı bir kurumun ödeneklerinin arttırılması gerekir. Büyük ilçelerimizde spor salonlarımız yoktur.

Tesislerimizin bakım ve onarımının yapılması gerekiyor. Şu anda Malatyaspor ve İnönü Üniversitesi'ndeki çim sahalarda amatör futbolcularımız maç yapıyor, ancak toprak sahada antreman yapıyorlar. Burada bir tezat var".

Özel İdare Bütçesi'nden 2004 ve 2005 yılında verilen ödeneklerle önemli hizmetlerin başlatıldığını belirten Bayansalduz, "2004 yılında kullanılan 374 bin YTL ödenek ile yıllardır kapalı spor salonunun bitişiğinde güreş, boks ve tekvando gibi spor dalları için antreman yapılan salonunu yıkarak, yerine 4 katlı çok amaçlı ve her katında eskisinin 2 katından daha büyük salon bulunan bir kompleks meydana getirdik. Önümüzdeki günlerce açacağımız bu kompleksi ile Malatya'nın önümüzdeki 50 yıllık antre salonu problemini çözmüş olacağız. 2005 yılında bizlere kullandırdığınız 400 bin YTL kaynak ile ülkemizde Ankara'nın doğusunda sadece Malatya'da olacak olan Atletizm Kompleksi Projesi için 2 milyon YTL'lik muhammen bedel çıkartılarak ihaleye hazır hale getirildi. Projeye genel bütçeden de kaynak aktarılacak" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 2006 yılında yapmayı amaçladıkları önemli projeleri ödenek verilmediği için gerçekleştiremeyeceklerini ifade eden Bayansalduz, "2006 yılı için önemli projelerimiz vardı. Birileri mutlaka Malatyalılara soracaktır, 'Sizin 3 tarafınızda su var, ancak bir tane su sporu ile ilgili branşınız yoktur' diye. Su Sporları Projemiz, 200-250 bin YTL tutarındaydı. Ancak 2006 yılı bütçesinde yer almadı" diye konuştu.

Bayansalduz, eski uygulamaların kalkmasından dolayı kaynak sıkıntısı çektiklerini belirterek, son düzenlemelerden dolayı özel idare ve belediyelerden gelen kaynaklarla birlikte İnönü Stadı'nın Malatyaspor'a kiralanmasının yıllık 200-250 bin YTL'lik kaynaktan yoksun kaldıklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız