SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdürün 'Zirve' İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, Malatya'da yapılan yol ve viyadük çalışmaları hakkında bilgiler verirken, "Malatya'da bölünmüş yollar, tarihinin zirvesini yakaladı" dedi.

Altınyuva, basın mensuplarına yaptığı yaptığı açıklamada, Malatya'da bölünmüş yol çalışmalarında bir ilki yakaladıklarını belirterek, "Bölünmüş yol çalışmalarının dışında nice programlarımız var. Çalışmalarımızda büyük bir mesafe kaydettik. Malatya'da yol açığı çoktu. Malatya-Darende güzergahı bu yoldan Levent ayrımı ve Balaban arası yol çalışmaları devam ediyor. Akçadağ-Balaban yolunda tek şeridi tamamladık ve en yakın zamanda trafiğe açmayı planlıyoruz. Levent-Tataruşağı arasındaki yolun yüzde 85'i tamamlandı. Balaban-Darende arasında 14,5 kilometre yol çalışması yapıldı. Yapılan bu çalışmalarla insanlar bölünmüş yolu tanımış oldu. Gölbaşı güzergahı çalışmalarında üst yapı, Suçatı-Doğanşehir arasında devam ediyor. Doğanşehir giriş ve çıkışında beş kilometre çalışma yapıldı. 19 kilometre Valilik ile ortak bir çalışma yaptık, tek eksik Cumhuriyet Köy ile Suçatı arasında kaldı. Malatya - Adıyaman arasında Doğanşehir ilçesi Sürgü çıkışı önümüzdeki yıl bölünmüş yol olarak trafiğe açılacak. Gölbaşı-Malatya arasındaki 16 kilometrelik yol ise ihale edildi ve yapımına başlanacak" dedi.

2009 yılı için Darende-Balaban yolunun 18,5 kilometresini açacaklarını ifade eden Altınyuva, "Bu yolda bir kilometrede kilit parke çalışması yapılacak. Balaban-Develi ve Üç Yol'un ihalesini yaptık. Karahan Tüneli projesi çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz zor ama başaracağız. Tünelin ihalesini de bu yıl yapacağız. Malatya'daki yolları bitirme hedefimiz 2011, bu hedefteki gecikmenin nedeni tünel oldu. Çünkü, tünel yapımı zor bir iş. Bölünmüş yolların tamamı 2011'de bitecek. Amacımız, kaliteli ve kalıcı hizmet vermek" şeklinde konuştu.

Havaalanı yol çalışmarına da değinen Altınyuva, "Havaaalanı yol çalışmaları bu yıl içerisinde tamamlanacak. Havaalanı yolu 18 kilometre bölünmüş yol olarak, kaliteli ve güvenilir hale getirilecek. Havaalanı yolunda yeni kavşaklar yapılıyor. İleriki yıllarda bütünlü sıcak karışım yapılacak. Bizim için yol yapımında bir kilometre eksik olsun ancak, kaliteli olsun. Yol yapımı konusunda Bölge olarak iddialıyız. Yaptığımız bütün çalışmaların arkasındayız" dedi.

İllere hizmet dağılımında ayrıcalık yapıldığı yönündeki iddiaları değerlendiren Altınyuva, "Bölgedeki bütün illerde aynı şeyler söyleniyor. Düşünün ki, sizin beş evladınız var, bunlardan birini ayrı tutmanız mümkün mü? Biz hiçbir ilimizi ayrı tutmuyoruz. Başbakanımızın 15 bin kilometre bölünmüş yol projesi var. Biz bu hedefin yüzde 70'ini gerçekleştirdik" cevabını verdi.

Bir basın mensubunun viyadük çalışmalarında 2. Ordu ile yaşanan problemin giderilip giderilmediği sorusuna ise Altınyuva şu şekilde cevap verdi:

"Ayaklarda hiçbir problem yok. 2-3 ve 4 nolu ayağın yapımı devam ediyor. 2 ve 3. ayağın evalasyonu 53 metre yüksekliğinde olacak. Bu ayakları da bu yıl içerisinde tamamlayacağız ve sezonu kapatacağız. Gelecek yıl üst yapı ve birinci ayağın yapımına başlayacağız. Birinci ayak ile ilgili hiçbir problem yok. Beylerderesi Viyadüğü bölge için büyük bir prestij, biz bu nedenle buna önem veriyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız