SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müezzinden Yalanlama

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:54:16
Müezzinden Yalanlama
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Beşiktaş'taki eylemlerde göstericiler Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ne sığınmış, cami revire dönmüştü. O caminin müezzini o gece yaşananları aksam.com.tr'ye anlattı. 'Polis camiye gaz sıktı' ve 'camide içki içildi' iddialarını yalanladı

İşte o gece yaşananlar:

"Olaylar cuma akşamı başladı. İstiklal'deki kalabalığın 2-3 kat fazlası buradaydı. Camide ibadet yapıyorduk. Cuma ikindiden itibaren insanlar gelmeye başladı. Pazar günü kalabalık ve olaylar o kadar çoğaldı ki pazar günü yatsı namazını kılamadık. Gazdan etkilenen ve yaralanan 16-17 yaşında gençlerle yaşlılar da dahil olmak üzere buraya sığındılar. 

İÇKİ İÇİLMEDİ

Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı. Fakat ben de bazı şeyleri fark edemezdim çünkü 14 yaşında çocuğum ve eşim de yanımdaydı ve can güvenliğimizi de düşünüyordum. Twitter ve Facebookta burada içki içildiğine dair bilgiler çıkınca araştırdık. Bir tane bira kutusu vardı polis kamerasında görünen ezik bir bira kutusuydu. 

PAZAR GECESİ VAHİMDİ

Sağlık ekibi burada organizeydi. Onların da hassasiyeti yüksekti kendileri de dahil olmak üzere kimse ayakkabıyla içeriye girmedi. Pazar günü de sağlıkçılar ayakkabısızdı fakat pazar gecesi durum o kadar vahim hale geldi ki camiyi yakacaklar korkusu bende oluştu. Gaz sıkılınca insanlar camiye girip, kapıyı da odunlarla kapattılar. Dışarıda kalan insanlar camiye sığınma amacıyla girmeye çalıştı. Giremeyince de tepkiler büyüdü. 

KONUŞUP SAKİNLEŞTİRDİM

Eğer müdahale etmeseydim camiide ikinci Madımak yaşanmasından korktum. Ve arabuluculuk yapmaya başladım. Mikrofonu açıp konuştum ve grubu sakinleştirdim. Sonra polislerle görüşüp grubun müdahale edilmeden, slogan atılmadan, polisi taşlattırmadan camiiden çıkarıp gönderdik. Onlar camiden çıkıp Kabataş'a doğru gittiler. 

POLİSİN CAMİYE GAZ SIKTIĞI DOĞRU DEĞİL

Polisin bu esnada camiye gaz sıktığı doğru değil. Dışarıda o kadar çok gaz vardı ki içeriye de sızdı. Ben buradaki insanlara olaylar büyüyünce caminin müezzini olarak tanıttım. Çünkü insanlarda bir imdat çağrısı görüyordum. Özellikle gençlerin birçoğu olayların bu noktaya geleceğini düşünememişti, tahmin etmemişlerdi. 

Haberin tamamına aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.aksam.com.tr/siyaset/gezi-parki-olaylarinda-eylemcilerin-sigindigi-camide-yasananlar/haber-212629

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız