SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müfettiş Raporuna 'Düzmece' İması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi iken görevden alınan Dr. Nail Derelioğlu (fotoğraftaki), Malatya İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandı.

Görevden alınan Dr. Nail Derelioğlu'nun avukatı Nüvit Eray Erenler aracılığı ile Malatya İdare Mahkemesi'ne açtığı dava sonuçlandı. Mahkemeye verilen savunmada, "Görevden alınmayı gerektirir her hangi bir disiplin cezası bulunmadığı, mahkeme kararı ile dönmesine rağmen subjektif ve siyasi mülahazalarla görevden alındığı" iddiasıyla Sağlık Bakanlığı'nın görevden alma kararının iptali istendi.

Mahkeme ise verdiği kararında, Sağlık Bakanlığı’nın daha önce mahkeme kararı ile görevine yeniden dönen Dr. Derelioğlu'nun tekrar görevden alındığı belirtilerek, "Müfettiş raporu üzerine görevden alındığı ifade edilmişse de müfettiş raporunda görevden alınmaya yönelik hukuken geçerli bir sebebin bulunmaması karşısında dava konusu işlemin mahkeme kararını etkisizleştirmeye dönük bir işlem olduğu sonucunu doğurmaktadır. Mahkeme kararını etkisizleştirmeye yönelik bir işlemin hukuk tarafından korunamayacağı açıktır. Dolayısıyla davaya konu bu işlemde bu yönüyle de hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir" denildi.

Bu arada, Av. Nüvit Eray Erenler, mahkeme kararını Sağlık Bakanlığı’na sunarak, mahkeme kararının uygulanmasını isteyeceklerini belirtti. Av. Erenler, "Müvekkilimin siyasi mülahazalarla görevden alındığı, bir kez daha mahkeme kararı ile ortaya çıkmıştır" dedi.

Mahkeme kararlarıyla alındığı Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine dönen Dr. Derelioğlu, son olarak ilginç bir süreçte cereyan eden ve çok tartışılan "yolsuzluk" suçlamasıyla tutuklanmış, bir süre sonra da Mardin- Kızıltepe'ye ortopedi uzmanı olarak atanmış, yerine de Dr.İlhan Geçit yeniden getirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız