SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MUFF Açılışı Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:37:28
MUFF Açılışı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Beşinci Malatya Uluslararası Film Festivali açılış töreni ile başladı. 

Kırmızı halı yürüyüşü ile başlayan açılış töreninde aralarında ünlü sinema sanatçısı Selda Alkor, İzzet Günay ve Malatyalı yönetmen Ünal Küpeli’ye ömür boyu onur ödülü verildi. Bazı sinema tarihçi ve yazarlarına ise emek ödülü verildi. 

Saat 19.30’de başlayacağı belirtilen açılış gecesi töreni, 1 saatlik gecikmeyle 20.30’da başladı. 

Geçtiğimiz yıllarda Malatya işadamı Ahmet Çalık’a ait A Haber TV’den canlı yayınlanan tören, bu yıl adı geçen TV kanalının sahip değiştirmesi nedeniyle canlı yayınlanamadı. Önceki yıllarda “A Haber’de yayınlanıyor” gerekçesiyle yerel televizyonlara getirilen yayın yasağı bu defa zorunlu olarak kaldırıldı ve açılış gecesi töreni bu yıl sadece bazı yerel televizyon kanallarında yayınlanabildi. 

Türk Sinemasının 100. Yılı Anısına 

Malatya Uluslararası Film Festivali’nin açılış gecesi töreni Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Malatya Milletvekili ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İstanbul Üniversitesi 2004-2009 dönemi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, sinema sanatçıları, film yönetmenleri ve geceye davet edilen topluluk katıldı. 

Türk Sineması’nın 100. Yılı vurgusunun yapıldığı gecede, 100. Yıl’a ilişkin herhangi bir etkinlik yer almazken, gecede Vali Süleyman Kamçı, AKP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi Başkanı Enver Aslan ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır birer konuşma yaptı. 

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, festivallerin şehirlerin tanıtımına katkısına vurgu yapan konuşmasında Malatya’yı anlatırken, Malatyalı merhum cumhurbaşkanları İsmet İnönü ve Turgut Özal’ın isimlerini andı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, konuşmasında İsmet İnönü, Turgut Özal, Ahmet Kaya, Hrant Dink’in isimlerini andı. 

Konuşmaların ardından festivalde yarışacak filmlerin fragman görüntüleri yayınlandı. 

Selda Alkor, İzzet Günay ve Ünal Küpeli ’ye Onur Ödülü 

Yarışma filmlerinin tanıtılmasından sonra, yaşam boyu onur ve emek ödülleri dağıtıldı.

Festival komitesinin belirlediği, ünlü sinema sanatçıları Selda Alkor, İzzet Günay ve Malatyalı usta yönetmen Ünal Küpeli ve Türkmen Sinema Yönetmeni Hocakulu Narlıyev’e yaşam boyu onur ödülleri sunuldu. Sinema yazarı Sadi Çilingir, sinema arşivcisi Sami Şekeroğlu ve Necip Sarıcı’ya ise emek ödülü verildi. 

MUFF açılış gecesi töreni, klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ve orkestra arkadaşlarının klarnet dinletisi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: Güler HAZAR

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız