SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MUFF Emek Ödülü Çilingir'e

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:17:18
MUFF Emek Ödülü Çilingir'e
A- A+ PAYLAŞ

5. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde sinema emekçisi Sadi Çilingir’e Emek Ödülü verildiği bildirildi. 

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen 5. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden sinema emekçisi Sadi Çilingir’e Emek Ödülü verildiği bildirildi.

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “5. Malatya Uluslararası Film Festivali sadece beyaz perde önünde olanları değil, sinemaya emek verenleri de onurlandırarak emeğe sahip çıkıyor. Her daim gençlere verdiği destekle ve yapıcı eleştirileri ile bilinen, sinema sanatının daha iyiye taşınması için emek veren sinemanın “Sadi Abisi” Emek Ödülüne değer görülen isim oldu.

1969 yılında Sinematek Derneği’ne üyeliğiyle, kendi deyimiyle “sinema eğitimine” başlayan Sadi Çilingir, Sinema Gazetesi, Cinemascope Dergisi ve Antrakt Aylık Sinema Dergisi başta olmak üzere pek çok sinema dergisinde film eleştirileri yazdı. 2005 yılında www.sadibey.com.tr’yi kuran Sadi Çilingir, şahsi internet sitesi açan ilk SİYAD üyesi unvanına da sahip oldu. Pek çok film festivalinde jüri üyeliği görevi üstlenen sinemanın “Sadi Abisi” gençlere destek olup yapıcı eleştirileriyle sinemayı daha iyiye taşımaya devam ediyor” denildi.

Sadi Çilingir’e Emek Ödülü’nün, 21 Kasım Cuma gecesi, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Festival Açılış Töreni’nde takdim edileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız