SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MUFF'de Tema O.Doğu ve Barış

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:21:32
MUFF'de Tema O.Doğu ve Barış
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 3.Uluslararası Film Festivali’nin tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı. Bu yıl ‘Onur Ödülü’ne layık görülen sanatçı Münir Özkul’un ödülü de tanıtım toplantısı sırasında kızı  Güner Özkul’a verildi.

‘Film Festivali Tanıtım Toplantısı’

 İstanbul’da düzenlenen Malatya 3.Uluslararası Film Festivali’nin tanıtım toplantısına Malatya Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Festival Yönetmeni Kayhan Kırmızıgül, Festival Program Yöneticisi Nesim Bencoya ve Danışma Kurulu Üyesi Alin Taşçıyan’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Malatya’da da toplantıya bazı kurum yetkililerinin yanı sıra  basın mensuplarıda katıldı. 

“Kendisini İspat Etmiş Bir Festival”

 Vali Yardımcısı  Murat çağrı Erdinç yaptığı konuşmada , "Malatya Film Festivali, kendisini ispat etmiş bir festivaldir. Malatya, ekonomik ve fiziki yönden önemli atılımlar yapmıştır. Ama tabi kültür ve sanat açısından da yatırımların yapılması gerekmektedir. Bu anlamda Malatya Film Festivali önemli bir etkinliktir. Film festivalinin bu yılki teması 'Ortadoğu ve Barış' olarak belirlendi. Festivalde toplam 140 film gösterilecek. Bu filmler Malatya'da Kongre ve Kültür Merkezi'nde ücretsiz, Avşar ve Yeşil Sinema'da ise sivil 4 TL, öğrenci 2 TL ücretle izlenecek. Festivalde toplam 150 bin TL tutarında ödül dağıtılacak. Ödüller 8 kategoride verilecek. Yarışmada ulusal uzunda 10, uluslararası uzun 10 ve ulusal kısa 15 film yarışacak" dedi.

 Tanıtım toplantısında  bulunan Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten ise yaptığı  konuşmada şunları ifade etti:

 "Bu yıl üçüncüsünü yapacağımız Malatya Film Festivali, Malatya'ya sosyal ve kültürel yönden hareketlilik getirecek. Özellikle bu yılki temayı çok anlamlı buluyorum. Ortadoğu ve barış konusu çok önemli. Akan masum kanların durmasını temenni ediyorum" 

 Festival Yönetmeni Kayhan Kırmızıgül de konuşmasında "Sinema bize başka bir pencereden bakmamızı sağlıyor. Festivalin Ortadoğu bölümü bizim için önemli bir yere sahip. Film festivalinde yan etkinlikler de düzenleyeceğiz. 

Bunlardan biri uluslararası karikatür sergisi, bir diğeri Ortadoğu konulu grafik sergisi. Yan etkinlikler oldukça kapsamlı. Festivalin şehirle buluşması açısından bir çok önemli etkinlik sağlandı. Ortadoğu konulu bir panel düzenlenecek. Hababam Sınıfı ile ilgili fotoğraf sergisi ve Türk sinemasının, Cumhuriyetimizin önemi ile ilgili afiş sergisi de açılacak" dedi.

Malatya Ulusal Uzun Metraj Yarışması'nda yer alacak filmlerin; Şimdiki Zaman, Tepenin Ardı, Zerre, Lal Gece, Babamın Sesi, Ana Dilim Nerede? Yük, Devir, Ferah Feza ve Ateşin Düştüğü Yer adlı filmler olduğu belirtildi. Ulusal Kısa Metraj Yarışması'nda da; Kafes, Kız Çocuğu, Bir Dilim Hayat, Ekmek, 1982, FGR, Dom, Boşluk, Birlikte, Perde, Bir İtirafın Provası, Duvar, Mavi Ceket, Aralık ve Zaman Yok adlı filmlerin olduğu ifade edildi.

Münir Özkul'un Ödülü Kızına Verildi

 Bu arada toplantıda Malatya 3. Uluslararası Film Festivali'nin’ Yaşam Boyu Onur Ödülü’, Münir Özkul adına kızı Güner Özkul'a verildi. Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç'in  tekdim ettiği ödülü  babası adına alan   Güner Özkul, insanlara yaşarken önem verilmesinden mutlu olduklarını ifade ederek, kendisinin de babası gibi kısa ve öz konuşacağını kaydetti. 

 Öte yandan festival kapsamında verilmesi kararlaştırılan , diğer Yaşam Boyu Onur Ödülü Türker İnanoğlu'na, Onur Ödülü Türkan Şoray ve Kadir İnanır'a ve bağımsız yönetmenlerden ABD'li John Sayles'a  ise 9 Kasım tarihinde Malatya'da festival açılış töreninde takdim edilecek.

 Diğer yandan, Kristal Kayısı ödüllerinin dağıtılacağı Malatya 3. Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü; 30 bin TL, En İyi Yönetmen Ödülü; 10 bin TL, En İyi Senaryo Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, En İyi Özgün Müzik Ödülü ise; 6 bin'er TL olacak.

HABER-FOTOĞRAF: Levent BARIŞ (Görüş Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız