SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MUFF'ta Ödül Gecesiyle Final

A- A+ PAYLAŞ
İkinci Malatya Uluslar arası Film Festivali (MUFF) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül gecesi ile sona erdi. 
 
MUFF Ulusal Uzun Metraj Kristal Kayısı En İyi Film ödülünü Gelecek Uzun Sürer ( Yönetmen:Özcan Alper) filmi kazanırken, Uluslarası Uzun Metraj Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü 6. Kattaki Kadınlar’a gitti. Ulusal Kısa Metraj Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü’nü ise Brot – Ekmek filmi kazandı. 
 
Malatyalı ünlü sanatçı merhum Kemal Sunal’ın oğlu Ali Sunal tarafından sunulan MUFF Ödül Gecesi’ne Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sare Doğan, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal, tiyatro sanatçısı Bennu Yıldırımlar, sinema tarihçisi Agah Özgüç, juri üyeleri, festivalde yarışan filmlerin sanatçı, yönetmen ve yapımcıları, sinema eleştirmenleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Ödül gecesine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz kutlama telgrafı gönderdi. 
 
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda gerçekleştirilen törende protokol konuşmalarından sonra sırasıyla Ulusal Kısa Metraj Film, Uluslar arası Uzun Metraj Film ve Ulusal Uzun Metraj Film dallarında ödül kazanan filmler açıklandı. 
 
Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda sadece En İyi Film kategorisinde ödül verilirken, ulusal ve uluslar arası uzun metraj film yarışmalarında ise 6 ayrı kategoride ödül verildi. 
 
Festivalde Juri Özel Ödülü ve SİYAD Juri Özel Ödülü genç yönetmen Caner Erzincan’ın ilk uzun metraj filmi Mar'a layık görüldü. 
 
2. Malatya Uluslar arası Film Festivali’nde ödül kazanan filmler ve sanatçılar şöyle:
 
ULUSAL UZUN METRAJ KRİSTAL KAYISI
 
Ulusal Uzun Metraj dalında Gelecek Uzun Sürer filmi En İyi Film Ödülü de dahil olmak üzere 3 ayrı dalda ödül kazanırken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ise Unutma Beni İstanbul filmindeki rolü ile 85 yaşındaki Salima Hamed kazandı. Ulusal Uzun Metraj dalında En İyi Film Ödülü’nü alan Gelecek Uzun Sürer filmi 30 bin euro para ile ödüllendirildi. 
 
En İyi Film: Gelecek Uzun Sürer – Özcan Alper - 2011
En İyi Yönetmen: Özcan Alper – Gelecek Uzun Sürer  
En İyi Erkek Oyuncu: Volga Soylu – Mar -2011
En İyi Kadın Oyuncu: Salima Hamed – Unutma Beni İstanbul - 2011
En İyi Senaryo: Haluk Ünal – Saklı Hayatlar  - 2011
En İyi Müzik: Mustafa Biber – Gelecek Uzun Sürer 
 
MUFF Ulusal Uzun Metraj'da En İyi Film Ödülü'ne layık görülen Gelecek Uzun Sürer Yönetmen Özcan Alper'in 2011 yapımı filmi. 
 
İstanbul’da bir üniversitede müzik araştırmaları yapan Sumru, ağıt derlemeleri ile ilgili yaptığı tez çalışması için birkaç aylığına Güneydoğu bölgesine yolculuğa çıkar. Bu yolculukta Sumru’nun yolu Diyarbakır sokaklarında korsan DVD satan Ahmet, Diyarbakır’da tek başına kalmış yıkık dökük kilisenin bekçisi olan Antranik Amca ve bölgede sürmekte olan çatışmaya tanıklık eden pek çok karakterle kesişir. Yarı belgesel izlenimi yaratan tekniği ile özellikle Güneydoğu'daki faili meçhul cinayetlere dokunan film, faili meçhul cinayetlere kurban giden insanların yakınları ile yapılan söyleşiler ile çatışma ortamının yakıcılığını, yıkıcılığını ortaya seriyor. 
 
ULUSLAR ARASI UZUN METRAJ KRİSTAL KAYISI 
 
Uluslar arası uzun metraj dalındaki 6 ödül 2 film arasında paylaştırıldı. Bu kategoride Fransız yapımı 6. Kattaki Kadınlar 3, Arjantin yapımı Finger (Parmak) 3 ödül kazandı. Bu kategoride en iyi film ödülünü alan 6. Kattaki Kadınlar Filmi 15 bin euro para ödülü kazandı.
 
En İyi Film: 6. Kattaki Kadınlar - Philippe LeGuay 2010, Fransa 
En İyi Yönetmen: Philippe LeGuay – 6. Kattaki Kadınlar 
En İyi Erkek Oyuncu: Fabian Vena - Finger (Parmak) - Arjantin -2011
En İyi Kadın Oyuncu: Natalia Verbeke - 6. Kattaki Kadınlar -
En İyi Senaryo: Alberto Assadourian, Carina Catelli - Finger  (Parmak) - 
En İyi Müzik: Supercharango – Finger (Parmak) 
 
ULUSAL KISA METRAJ KRİSTAL KAYISI 
 
En İyi Film: Brot  (Ekmek) – Ahmet Taş-2011
 
JURİ ÖDÜLLERİ 
 
Juri Uzun Metraj Özel Ödülü: Mar - Caner Erzincan 
 
SİYAD Juri Ödülü: Mar - Caner Erzincan 
 
Juri Kısa Metraj Özel Ödülü: Toros Canavarı - Fırat Yavuz 
 
HABER: Niyazi DOĞAN - Güler HAZAR 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız