SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MUFF'ta Ödüller 'Yozgat Blues'a

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:38:37
MUFF'ta Ödüller 'Yozgat Blues'a
A- A+ PAYLAŞ

4. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj film yarışması kategorisinde ‘Kristal Kayısı En İyi Film’ ödülü, yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun’un yaptığı Yozgat Blues filmine gitti. Yozgat Blues, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödülünü de alırken, filmin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun ‘Kristal Kayısı En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görüldü. 

Geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve hafta boyunca yaklaşık 140 filmin gösterime girdiği 4. Malatya Uluslararası Film Festivali Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül gecesi ile sona erdi. 

Ödül gecesi törenine Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ve sanatçılar katıldı. 

Gecede caz sanatçısı Birsen Tezer mini bir konser verdi. 

Çiğdem Tunç ve Korhan Abay tarafından sunulan gecede Kısa Film, Uluslararası Uzun Metraj ve Ulusal Uzun Metraj kategorilerinde kategori jürileri tarafından ödüle layık görülen yapıtlar şöyle açıklandı. 

MUFF Kristal Kayısı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması: 

En İyi Film: Yozgat Blues - (Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun) 

En İyi Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun (Yozgat Blues) 

En İyi Kadın Oyuncu: İpek Türktan Kaynak (Kusursuzlar)

En İyi Erkek Oyuncu: Serdar Orçin (Eve Dönüş – Sarıkamış 1915) 

En İyi Senaryo: Lusin Dink (Saroyan Ülkesi) 

Jüri Özel Ödülü: Eve Dönüş – Sarıkamış 1915 

SİYAD Ödülü: Yozgat Blues 

Kemal Sunal Halk Ödülü: Eve Dönüş – Sarıkamış 1915 

MUFF Kristal Kayısı Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması:  

En İyi Film: Hayatın Baharı (Yönetmen: Nana Ekvtmishvili – Gürcistan) 

1-Jüri Özel Mansiyonu: Sefertası (Ritesh Batra – Hindistan-Fransa-Almanya) 

2-Jüri Özel Mansiyonu: Ömer  (Hany Abu Assad – Filistin) 

MUFF Kristal Kayısı Kısa Film Yarışması: 

En İyi Film: Yaşam Merkezi (Yönetmen: Ömer Ünüvar) 

Jüri Özel Ödülü: Ü.N.K. (Yönetmen: Umut Subaşı) 

FOTOĞRAFLAR: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız