SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müfredatta Sanat Eğitimi Olmalı"

0
Güncellendi - 2016-10-27 21:20:59
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Server Acim, “İlk ve ortaokul temel eğitim müfredatında sanat eğitimi olmalı.” dedi.

Vuslat TV’de yayınlanan Güne Dair programına katılan İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Server Acim, günümüz gençliğinin kültür ve sanata olan ilgisinin arttırılması gerektiğini belirtti. Sanat eğitiminin ilkokul dönemlerinde başlaması gerektiğinin altını çizen Acim, “Temel eğitimle ilk ve orta öğretim ile lise müfredatında müzik dinleyicisi olma ya da sanat izleyicisi olma konusunda bir takım rehber derslerin programa alınması gerektiğini düşünüyorum. Gençlerin sanata karşı algısını kulaktan dolma bilgilerle değil de eğitimle verilmeli. Bu sanat dediğim edebiyat sanatı olabilir heykel sanatı olabilir müzik sanatı hepsi olabilir.  Böylece gençler okuyan bilen uğraştıkları sanat hakkında bilgileri olan insanlar olurlar. Dinledikleri müziğin ne olduğunu ayırt edebilmeli, batı müziğini doğu müziğini ayırt edebilmeli. Gençler hız çağında o yüzden birtakım küçük bilgileri sosyal medya aracılığıyla vermek etkili olabilir ya da televizyon yayınları arasında küçük sanat köşeleri olabilir.  Gençlerin yakın duyduğu ortamlarda yayınlanabilir.” dedi.

Vuslat TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız