SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müftü Gül'den Kandil Mesajı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:27:12
Müftü Gül'den Kandil Mesajı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, 3 Şubat Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gece idrak edilecek olan Mevlid Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı. 
 
Müftü Gül'ün yayınladığı kandil mesajı şöyle ; 
 
 
"3 Şubat 2012 Cuma gününü Cumartesine bağlayan gece Hicrî takvim itibariyle Mevlid Kandilini idrak etmiş olacağız.
 
O’nun doğumu, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir. O, doğmadan önce insanlar tevhîdi unutmuşlar, şirke düşmüşlerdi. İnsanlık onuru ayaklar altındaydı. Kadınlar bir ticaret malı gibi muamele görüyor, kız çocukları uğursuz sayılıyor, zaman zaman diri diri toprağa gömülüyorlardı…
 
Cenab-ı Hak, Kur’an-ı Kerimde Hz.Muhammed  (sav)’in, insanlık için mükemmel bir örnek olduğunu belirterek: “Andolsun, Allah’ın Rasûlünde sizin için, Allah’a ve Ahiret gününe  kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için güzel bir örnek vardır. ” buyurmaktadır. (Ahzab, 21) 
 
Sevgili Peygamberimiz hiç şüphe yok ki, “ben insanım” diyen herkes için, her konuda kusursuz bir örnek, mükemmel bir ölçüdür. Onun hayatı, Kur’an-ı Kerim’ in adeta yaşanmış bir tefsiridir.
 
Sevgili Peygamberimiz, ince ruhlu, nazik, içi-dışı, özü-sözü bir; yumuşak huylu, affedici, istişareye önem veren, karar verdiğinde Allah’a güvenip dayanan, son derece kibar bir insandı. Onun gönlü  insan sevgisiyle doluydu. Hoşgörü, şefkat ve merhamet sahibiydi. Kendisine on yıl boyunca  hizmet eden Hz. Enes’i bir defa bile azarlamamıştı. Son derece affedici, bağışlayıcı bir kişiliğe ve kimliğe sahipti. Şahsi meseleleri ile ilgili olarak hiç kimseden intikam almamıştı. Mekke’yi fethettiğinde; askeri her türlü güç ve kuvveti  elinde bulundurduğu halde kendisini ve İslam’ı ortadan kaldırmak isteyen; doğduğu, büyüdüğü Mekke şehrinde kendisine yaşama hakkı tanımayan müşriklerden dahi intikam alma yoluna gitmemişti. O’nun gönül dünyasında intikam kelimesinin yeri yoktu.
 
 Düşmanları tarafından takdir edilecek kadar dürüstü. Kendisine “Muhammed el-Emin” diyorlardı. “O hâlde, emrolunduğun gibi dosdoğru ol!...” (Hûd, 112) âyet-i kerimesi karşısında: “Beni Hûd suresi ihtiyarlattı” buyurmuştu. Son derece âdil, sözünün eri, insan haklarının yılmaz savunucusu idi. Yetimleri korur, kimsesizlerin kimsesi olurdu. Sahip olduğu ahlakî değerlerle Yüce Rabbimiz’ in: “Sen elbette yüce bir ahlak üzeresin” övgüsüne mazhar olmuştu.
 
 Görülüyor ki, Sevgili Peygamberimiz, imanı, ibadeti, adaleti, ahlakı, ahde vefası, kısaca bütün  yönleriyle incelenmesi, öğrenilmesi ve örnek alınması gereken emsalsiz bir şahsiyettir.
 
Ne mutlu Allah’a gerçek manada kul, İnsanlığın iftihar tablosu Hz. Muhammed’e tâbi olanlara!
 
 Bu vesile ile bütün Malatyalı kardeşlerimizin, Yüce milletimizin ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandilini kutlar, Mevlid Kandilinin milletimizin birlik ve bütünlüğüne, ülkemizin dirlik ve düzenine, huzur ve saadetine, insanlığın ilelebet barış içinde yaşamasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden temennî ve niyaz ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız