SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müftü Moskova'ya..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftüsü Bekir Gerek'in, bir üst görev olarak Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği nezdinde Din Hizmetleri Müşaviri olarak atandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Bekir Gerek'in atamasının dörtlü kararname esasına göre Cumhurbaşkanı tarafından onanarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderildiği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın pasaport işlemleri için gerekli çalışmaları başlattığı, Gerek'in 15-20 Ocak tarihleri arasında Malatya'dan ayrılarak Moskova'daki görevine başlaması için gerekli çalışmaların yapıldığı öğrenildi.

İl Müftüsü Bekir Gerek, Malatya'daki görevine 8 Kasım 2002 tarihinde başlamıştı. Buradaki İl Müftülüğü görevini toplam 6 yıl 2 ay yürüten Gerek, Malatya'da ve Türkiye'de pek çok hayırlı hizmete imza atması ile biliniyor.

Moskova Büyükelçiliği nezdindeki Din Hizmetleri Müşavirliği görevi ile ilgili bilgi veren Bekir Gerek, "Devletimiz önce bir vilayetin din hizmetini emanet etmişti, şimdi bir devletin din hizmetlerini teslim ediyor. Rusya'da 20 milyon, Moskova'da ise 2 milyon civarında Müslüman var. Burada en iyi görevi yapmak için çaba göstereceğimden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

İl Müftüsü Gerek'in 7-11 Ocak tarihlerinde Ankara'da yurtdışı görev hazırlığı seminerine katılacağı, 15-20 Ocak tarihleri arasında da yeni görev yerine gitmek üzere Malatya'dan ayrılacağı öğrenildi.

Bu arada Malatya Müftülüğü'ne şimdilik bir atama yapılmadığı, Müftülüğe vekalet edecek olan ismin ise Gerek'in ayrıldığı dönemde belli olacağı ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız