SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müftüden Bayan Vali'ye..

A- A+ PAYLAŞ

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve beraberindeki heyet bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve beraberindeki Kutlama Komitesi Heyeti önce, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün il dışında olması nedeniyle bu göreve vekalet eden bayan Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel'i makamından ziyaret ederek, Kutlu Doğum Haftası anısına bir buket gül ile Kutlu Doğum Setini hediye ederek, bu hafta yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Vekili Becel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu hafta münasebetiyle gerçekleştirecekleri çalışmalarda başarı temennisinde bulundu.

Daha sonra heyet, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti.

Ayıca 20 bin gül ile 35 bin kitabın kamu kurum ve kuruluşlarına, esnaflara Kutlu Doğum Haftası süresince dağıtılacağı öğrenildi.

DOĞANŞEHİR'DE..
İlçe Müftülüğü tarafından Doğanşehir Belediye Konferans Salonu'nda verilen konferansa, İlçe Kaymakamı Cevdet Atay, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman ve İlçe Müftüsü Şeyhmuz Tanrıverdi'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle verilen konferansa konuşmacı olarak, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurahman Kasapoğlu katıldı.

Konferans öncesi açılış konuşmasını yapan Doğanşehir Müftüsü Şeyhmuz Tanrıverdi, Peygamberimiz (SAV)' in örnek ahlakı, bir Müslüman'ın uyması gereken kuralları çağımızda İslam'ın nasıl anlaşıldığı Müslüman'ın nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgiler verdi.

Yapılan konuşmanın ardından İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Abdurahman Kasapoğlu "Hz. Peygamber ve Aile Hayatı" konulu konferansta, " Çağımız bilgi iletişim çağı olasına rağmen Yüce Yaratıcımızı yanlış anlayanlar var. İnsanların kendi anlayış ve ihtiyaçlarına göre ilah seçtiklerini kimilerini tanrı diye başka düşüncelere taptığını kimilerini şekilleştirdiklerini görüyoruz" dedi.

DEKANDAN MESAJ..
Bu arada Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çeşitli kişi ve kurumlarca mesajlar yayınlanıyor.

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, mesajında şöyle dedi:

"Peygamberimizin Miladi Doğum Günü olan 20 Nisan'ı kapsayacak şekilde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 14–20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir.

Bu haftanın, İslam dininin tüm zamanları kapsayan mesajlarını, doğru ve açık, etkili ve yaygın bir şekilde anlatan Peygamberimiz Hazret-i Muhammed'in daha iyi anlaşılmasına vesile olması en büyük temennimizdir.
Peygamberimizi, bütün yönleriyle daha iyi anlamak ve tanıtmak için çok değerli bir fırsat verecek olan bu günlerin, beşeriyet üzerindeki etkisi elbette çok fazla olacaktır.

Hz. Muhammed (s.a.v) 23 yıllık peygamberlik dönemi boyunca, iyi ve doğru ilkeleri, kuşatıcı uygulamalara dönüştürmüş, bu kapsamda;
Sapkın inançların yerine tevhidi,
Zulmün yerine adaleti,
Düşmanlığın yerine kardeşliği,
Sürtüşmenin yerine dayanışmayı öğütlemiştir.

Peygamber efendimiz savaşın yerine barışın hâkim olmasını hedeflemiş; doğruluk, nezaket, güvenilirlik, adalet, hoşgörü ve cömertlik gibi ahlâkî davranışlarıyla tüm zamanlara örnek bir şahsiyet olmuştur.

Bunların yanı sıra, toplum hayatını yozlaştıran, insan için kötü ve zararlı alışkanlıklar karşısında aldığı kararlı ve imrenilecek tavırla da inananlarına ve beşeriyete yol göstermiştir.

Ne var ki, doğumunun üzerinden geçen yaklaşık 14 asır sonra, bugün dünyanın her kıtasına yayılmış Müslümanların ve İslam camiasının düşündürücü hali, maalesef onun tam olarak anlaşılamadığına işaret etmektedir.

Bu nedenle sahip oldukları kaynakları, sayıları artık 1,5 milyarı aşan nüfusuyla ve yerküreye dağılmış olmalarının verdiği stratejik derinliğe rağmen, Müslümanların, çok arzu ettiğimiz ve bulunmaları gereken maddi ve manevi seviyeden çok uzak olduklarını söylemek yanlış olmayacaktır.

Yalnızca din kardeşlerimizin içinde bulundukları bu kara tablo bile, yüce Peygamberimizin hayatından, kişiliğinden ve tavsiyelerinden alınacak daha çok derslerin ve yöntemlerin olduğunu göstermektedir.

Yıllarca İslam dininin bayraktarlığını yaparak, maddi ve manevi temsilcisi olmaya çalışmış, inancımıza ve inananlara karşı yapılan saldırı ve tecavüzleri yüzyıllarca durdurmuş bir milletin evlatları olarak, İslam dünyasının bugün nerede hata yaptığını sorgulamanın da zamanı çoktan gelmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk ve İslam dünyasının, Peygamberimizin eşsiz ahlakını ve kutlu tebliğini özümseyerek; medeni, toplumsal bir yükselişi ve manevi aydınlanmayı başlatmalarını diliyor, Kutlu Doğum Haftası'nın yeni bir uyanış ve silkinişe vesile olmasını Cenabı-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof.Dr. Cem Zorlu da, mesajında "İçinde yaşadığı dönemi ve toplumu ekonomik imkansızlıklara rağmen saadet/mutluluk asrına ve toplumuna dönüştürmeyi başaran Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S ) mesajları modern çağın bunalımlı insanına da huzur getirecektir. Bu itibarla sadece doğumunun kutlanması değil, hayatın her yönüne ışık tutan örnekliğinin öğrenilmesi, yaşanması ve öğretilmesi büyük önem arz etmektedir.

Bu düşüncelerle Kutlu Doğum Yıldönümünün bütün insanlığın dirilişine vesile olmasını dilerim."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız