SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müftüden 'Tanışma' Mesajı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftülüğü görevine başlayan Yusuf Gül, hizmet bayrağını, aldığı noktadan insan sevgisi, vatan sevgisi, görev aşkı ve sorumluluk bilinciyle daha ileriye taşıyacaklarına inandığını bildirdi.

Mehmet Sönmezoğlu'nun Kocaeli Müftülüğü görevine atanmasıyla, İstanbul- Küçükçekmece ilçe müftüsü iken Malatya Müftülüğü görevine getirilen Yusuf Gül, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"11 Kasım 2009 tarihi itibarıyla Malatya İl Müftülüğüne atanmış bulunmaktayım. Ancak hac farizasında görevlendirildiğimden dolayı bilfiil görevime 31.12.2009 tarihinde başlayabildim. Öncelikle Cenab-ı Allah’tan yüce dinimiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı hizmetler yapmayı bizlere nasip etmesini diliyorum.

Başkanlığımız yurt içinde il ve ilçe müftülükleri olarak teşkilatlanmıştır. Malatya İl Müftülüğümüz de bu bağlamda işlevlerini başarı ile devam ettirmektedir. Bu hizmetlerin bu seviyeye gelmesine katkıda bulunan asil ve vekil bütün müftülerimize, din görevlilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Kutsal dinimize olan hizmet bayrağını aldığımız noktadan insan sevgisi, vatan sevgisi, görev aşkı ve sorumluluk bilinci ile daha da ileri bir düzeye taşıyacağımıza gönülden inanıyorum. Budan böyle şartlar ve imkânların el verdiği ölçüde kıymetli personelimle ve siz değerli Malatyalı halkımızın desteğiyle daha güzel hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum. Bunun için sizlerin maddi ve manevi desteklerinizi, dualarınızı bekliyorum. Halka hizmetin hakka hizmet olduğunun bilinciyle kapımızın her zaman herkese açık olduğunu şimdiden ifade etmek isterim.

Değerli Malatyalı Kardeşlerim!
İslam Dini iman ve ibadette samimiyeti ve istikrarı, içtimaî ve ailevî hayatta güzel ahlakı, beşeri ilişkilerde erdemli insan olmayı esas alır. Bunun için de biz diyanet mensuplarının görev ve sorumluluğu sadece yasal düzeyle sınırlı kalmaz. Bizler içtimaî, ailevî ve beşerî ilişkilerimizde güzel ahlakı yaşamak, yaşatmak ve model olmakla da sorumluyuz. Kurumumuzun, personelimizin ve teşkilatımızın saygınlığı da ancak topluma din ve üstün ahlak ilkeleri konusunda hem önder hem de örnek olabilmemizle sağlanabilir.

Diyanet işleri Başkanlığının yasalarla belirlenmiş temel görevlerinden biri, din konusunda toplumu aydınlatmaktır. İslam Dininin iki önemli kaynağı Kuran ve sünnettir. Bizler günümüze kadar ulaşan verilerden ve bilgi birikimin ışığında insanlarımıza doğru bilgi vermekle yükümlüyüz. Bunu yaparken dinin temel kaynaklarında, aklın ve modern bilimin ışığında hareket edilip toplumsal ihtiyaçların ve şartların göz önünde bulundurulması önem arz ediyor. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un o güzel ifadesiyle
“Doğrudan doğruya Kuran'dan alıp ilhamı
Asrin idrakine söyletmeliyiz İslamı”

Bu husustaki çalışmalarımızda İlahiyat fakültesinin değerli hocalarının, eğitim camiasında görev yapan değerli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin, İmam Hatip Lisesindeki Meslek Dersleri Öğretmenlerinin, emekli olmuş ve görev yapan meslektaşlarımın, bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin, basınımızın katkılarına açık olduğumuzu belirtmek isterim.

Sayın Malatyalı Kardeşlerim!
Burada göreve başlamamız fazla olmadı. Ancak bu kısa zaman diliminde sizlerde gördüğüm ilgi ve alaka, misafirperverlik, duyarlılık, nezaket beni son derece mutlu etmiştir. Şahsıma ve kurumuma gösterilen bu teveccühünüze ve hüsnü zannınıza layık hizmetler yapmayı, bu ulvi ve kutsal hizmetlerde bizlere yardım ve kolaylıklar ihsan etmesini Cenabı Haktan niyaz ediyorum.

İlgi ve alakanızdan, misafirperverliğinizden, nezaket ziyaretlerinizden dolayı da teşekkür ediyor, her kese sağlık ve mutluluklar diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız