SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müftülerin Gündemi Ramazan

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğünce her ay yapılan İlçe Müftüleri toplantılarının sonuncusu İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu başkanlığında Doğanşehir’de gerçekleşti.

Bütün ilçe müftülerin katıldığı toplantıda Yaz Kuran Kursları değerlendirildi ve Ramazan ayına yönelik yapılacak çalışmalar ele alındı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan il Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu “Her ay mutat olarak ilçe müftülerimizle bir araya geliyoruz. İlçe Müftülerimiz de bizim merkezdeki din görevlilerimizle bir araya geldiğimiz gibi kendi personelleriyle bir araya gelip toplantılarını yapmaktadırlar. Her toplantımızı farklı bir ilçemizde yaparak problemi yerinde görme ve değerlendirme yoluna gidiyoruz. Bu ay Doğanşehir ilçemiz bizleri misafir ettiler. Halihazırda Yaz Kuran Kursu eğitimimiz devam etmektedir. Bu kurslarımıza yönelik bir takım değerlendirmeler ve tespitler hususunda fikir alışverişinde bulunduk. Malatya’mız bu konuda sevindirici seviyedir.

Ayrıca önümüzde Mübarek Ramazan ayı bulunmaktadır. Ramazan ayında çerçevesinde yapılacak hizmetleri konu aldık. Yapılan toplantıda Ramazan ayı hizmetleri çerçevesinde
yapılacak vaaz ve irşat konuların programlanması ve tanzimi yapıldı.

Camilerimizin maddi temizliklerin yapılmasına, eksiklerinin giderilmesine ve bilhassa ses cihazlarının gözden geçirilip sağlıklı bir ibadet ortamı oluşturulması için alınması gereken önlemlere dikkat çekildi.

İftar ve İmsak vaktinde minare ışıklarının zamanında yakılıp söndürülmesi ve aydınlanmanın sağlıklı bir şekilde yapılması, Ramazan ayında her camide cami cemaatinin katılımının yoğun olduğu bir zaman diliminde mutlaka mukabelelerin okunması, Ramazan ayı boyunca öğlen namazı ve yatsı namazı öncesi vaazların verilmesine, hatimle Namaz kılınan camilere ehemmiyet verilmesi ve bu hususta gerekli düzenlenmenin yapılmasının ayrıca görevlisi bulunmayan camilere mutlaka görevlendirme yapılmasının sağlanmasına karar verildi” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız