SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müftülükten 'İyilik Sofrası'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:34:23
Müftülükten 'İyilik Sofrası'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Diyanet Vakfı ve Malatya İl Müftülüğünce düzenlenene ‘İyilik Sofrası’ iftarında yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarla Malatya protokolü bir araya geldi. 

Havuzbaşı Restauranda düzenlenen iftar programına Vali Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Malatya Yetiştirme Yurdu ve MİAD Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan iftar programı yemekten sonra Türkiye Diyanet Vakfı tanıtım filmi ile devam etti. Yapılan duaların sonrasında ise bir konuşma yapan Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, “Ömrümüzün her ikliminde bize misafir olur Ramazan. İnanç ve ahlak çizgimizdeki kararlı ve samimi duruşumuzu sergileme fırsatı tanır bize Ramazan. İnsan yaratılışı itibariyle hem iyilik hem de kötülüğe mey yadır. Din insanın iyilik yönünü gün güzüne çıkaran, iyi insanı inşa eden değerler manzumesidir. Esasen Müslüman’ın misyonu iyiliktir. İyilikle yardımlaşmak, hayırda yarışmaktır. İyilik dünya ve ahiret mutluluğumuzu inşa eden en önemli malzemedir. İyi insan olmak ancak iyilikle mümkündür” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki Ramazan Ayı temasını ‘Vakit iyilik vakti. Bu Ramazan ve her zaman’ olarak belirlediğini belirten Müftü Çimen, “Diyanet İşleri Vakfı, ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde olmak gibi bir vizyona sahiptir” dedi.

İftar programının sonunda ise Vali Süleyman Kamçı, Yetiştirme Yurdundan gelen çocukların masalarına oturarak bir süre sohbet etti. Çocuklarında ilgi gösterdiği Vali Kamçı, çocuklara sorunlarının olup olmadığını sordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız