SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müftülükten Kız Öğrencilere Burs

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftüsü Bekir Gerek, "Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın" çağrısı yaparken, Malatya genelinde bu yıl toplam 35 kız öğrenciye burs vereceklerini açıkladı..

Müftü, konuya ilişkin olarak şöyle dedi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı, kadın ve erkek ayrımı yapmadan, herkesi öğrenmeye teşvik eden ve doğru bilginin peşinde olmayı emreden Yüce Dinimizin öğretilerini, her fırsatta sadece halkımıza aktarmakla yetinmemiş, personelinin maddi destekleriyle okullar inşa etmiştir.

Aynı şekilde bu yıl da “Eğitime Katkı Seferberliğine” yürekten destek vererek “Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın” çağrısı yapmayı onurlu bir görev bilmektedir.

Bu çağrının bir parçası ve yol açıcı bir davranış olması umuduyla, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere, İl Müftülükleri bulundukları illerde, personelin katkılarını da alarak ailelerinin ekonomik durumu iyi olmayan belli sayıda kız öğrencilerin temel eğitim giderlerini üstlenmeyi 08 – 11 Eylül 2006 tarihinde Ankara-Kızılcahamam’da yapılan İl Müftüleri seminerinde karar verilmiştir.

Bu karar çerçevesinde İlimiz ve İlçe Müftülüklerimiz tamamen Din Görevlilerimizin gönüllü katkılarını sağlayarak Ekim 2006 – Haziran 2007 tarihleri arasında;

1. İl merkezinde İlköğretimde okuyan 14 kız öğrenciye,
2. Akçadağ ilçesinde İlköğretimde okuyan 1 kız öğrenciye,
3. Arapgir ilçesinde İlköğretimde okuyan 4 kız öğrenciye,
4. Arguvan ilçesinde İlköğretimde okuyan 1 kız öğrenciye,
5. Battalgazi ilçesinde İlköğretimde okuyan 2 kız öğrenciye,
6. Darende ilçesinde İlköğretimde okuyan 3 kız öğrenciye,
7. Doğanşehir ilçesinde İlköğretimde okuyan 1 kız öğrenciye,
8. Doğanyol ilçesinde İlköğretimde okuyan 1 kız öğrenciye,
9. Hekimhan ilçesinde İlköğretimde okuyan 1 kız öğrenciye,
10. Kale ilçesinde İlköğretimde okuyan 1 kız öğrenciye,
11. Kuluncak ilçesinde İlköğretimde okuyan 2 kız öğrenciye,
12. Pütürge ilçesinde İlköğretimde okuyan 1 kız öğrenciye,
13. Yazıhan ilçesinde İlköğretimde okuyan 1 kız öğrenciye,
14. Yeşilyurt ilçesinde İlköğretimde okuyan 2 kız öğrenciye olmak üzere;
Toplam 35 öğrencinin her birine ayda 40 YTL, yılda 360 YTL (Toplam 12.600 YTL) eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla nakdi yardım yapılacaktır.

Bu öğrencilerin ilköğretim çağında okuyan kız çocuğu olması ve ekonomik imkansızlıklar nedeniyle eğitim ve öğretim göremeyen, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşundan eğitim ve öğretim yardımı almayan, öksüz-yetim veya bölünmüş ailelerin çocuğu olup bu nedenle eğitim ve öğretimden mahrum kalan ailelerin çocukları olması şartı aranmıştır. Bu kız çocukları Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilerek Müftülüklere bildirilmiştir.

Bu konuda özverili davranan bütün Din Görevlilerine teşekkür ediyorum. Bir kız çocuğu okutan, bir aileyi okutmuş olur gerçeğini dikkate alarak Malatya İl ve İlçe Müftülükleri olarak hayır sahiplerini “Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın” kampanyasına destek vermeye ve insanlarımızı kız çocuklarını okutmaya davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız