SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müftülükten Umre Açıklaması

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:29:57
Müftülükten Umre Açıklaması
A- A+ PAYLAŞ

Müftülük, umre ziyaretleriyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. 2014 umre turlarının 20 Aralık'tan itibaren başlayacağı belirtildi.

Malatya Müftülüğü'nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

"Hac ve Umre Hizmetleri genelde Başkanlığımızın özelde Müftülüklerimizin asli görevleri arasında yer almakta olup çeyrek asrı aşkın bir zamandan beri yerine getirilmektedir. Müftülüğümüze ulaşan Umre ile ilgili sorulardan aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

Suudi Arabistan Umre Mevzuatına göre Umre Mevsimi her yıl kameri aylardan 01 Saferde (04 Aralık 2013) tarihinde başlayacaktır. Vize ile ilgili sistemlerin açılması, gerekli bir takım hazırlıkların tamamlanabilmesi bakımından bu tarih biraz daha ileriye sarkmaktadır. Buna göre; 2014 yılı Umre Turları 20 Aralık 2013 tarihinden sonra başlayacaktır. 

2014 yılı umre mevsiminde, vatandaşlarımızın tercihleri dikkate alınarak aşağıda özellikleri belirtilen umre organizasyonu düzenlenmesi planlanmaktadır.

Normal Konaklama Türü 20 günlük,

Ekonomik Konaklama türü 14, 20, 24 günlük,

Otel Tipi olarak planlanmaktadır.

Umre Organizasyonunda Yurt içi ve Yurt Dışında Bilgilendirme Seminerleri, uğurlama, karşılama, Mekke ve Medine’de Hizmet verecek görevli istihdamı, sağlık ve irşat hizmeti gibi alanlarda gerekli önlemler alınacaktır. Gerekli açıklamalar periyodik olarak vatandaşlarımıza duyurulacaktır.

Vatandaşlarımız geniş bilgiyi İl ve ilçe Müftülüklerimizdeki hac ve umre bürolarında öğrenebileceklerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız