SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müftülükten Umre Duyurusu

A- A+ PAYLAŞ

Müftü Mehmet Sönmezoğlu, 2009 yılında umreye gitmek isteyen vatandaşlar için oluşturulan bürolarda kayıtların devam ettiğini, 1. turda yeralanların gidişlerinin 4-10 Mart tarihleri arasında olacağını bildirdi.

Sönmezoğlu, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"2009 yılında umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız için il / ilçe müftülükleri bünyesinde oluşturulan umre bürolarında ve din görevlilerimiz aracılığıyla umre kayıtları devam etmektedir.

İlimizden, Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizesi ile ilk turlarda gitmek üzere 300 civarında vatandaşımız kayıtlarını gerçekleştirmiştir.

Bu vatandaşlarımızın gidişleri 04–10 Mart 2009 tarihleri arasında planlanmıştır.

Bu yıl 1 haftalık, 10 günlük ve 14 günlük lüks tipler, 20 günlük Normal, 14 günlük Ekonomik ve 26 günlük Ekonomik uzun süreli Tip olmak üzere Bahar ve Yaz dönemlerinde Ramazan turları hariç toplam 63 tur planlanmıştır.

1. tur başvuru süreleri normal tiplerde 12 Şubat, Lüks tiplerde ise 17 Şubat 2009 tarihlerinde sona ermiştir. Mart sonu-Nisan başı bahar ve yaz dönemlerine ait turlarda kayıtlarımız devam etmektedir. İllerde kontenjan sınırı olmadığı için ve Türkiye geneli kayıtlar bilgisayar ortamında girildiğinden Vatandaşlarımızdan bu turlarda gitmek isteyenlerin kayıt yapmada acele etmeleri gerekmektedir.

Umreye gidecek vatandaşlarımızın uçuş programlarının gelmesiyle birlikte gidecekleri kutsal beldeler hakkında bilgilendirilmek üzere seminere alınacaklar ve uğurlama karşılama programları icra edilecektir.

Ayrıca; her umrecimize; Seminer esnasında, El Çantası (Pasaport, kitap v.s. taşımak için), Hicaz Albümü, Umre Rehberi, Umre Duaları, Umre Tanıtım CD’si, Umre Not Defteri ve Kalem, Seccade, Tesbih, Terlik Kılıfı, gibi malzemeler verilecektir.

Vatandaşlarımızdan umreye gitmek isteyenler, il müftülüğü ve ilçe müftülüğü umre büroları cami görevlileri ve Diyanet İşleri Başkanlığı http://hac.diyanet.gov.tr veya http://www.malatyamuftulugu.gov.tr/ adresinden geniş bilgilere ulaşabilirler.

Özellikle lüks tiplerde kota uygulaması yapıldığından bu organizelerle gitmek isteyenlerin kayıt işlemlerini erkenden yaptırmaları gerekmektedir.

Bu yıl düzenlenecek olan umre programlarının hayırlı olmasını dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız