SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhabere Alayı'nda Sancak Devri

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:51:20
Muhabere Alayı'nda Sancak Devri
A- A+ PAYLAŞ

2.Ordu Komutanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Alay Komutanlığı’nın Sancak devir-teslim töreni düzenlendi.

Fevzi Çakmak Kışlasında gerçekleştirilen törene Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Duran Şahin, birlik komutanları, eş ve çocukları ile vatandaşlar katıldı. 

KIBRIS BARIŞ HAREKATINA KATILDI 

Törende Muhabere Üsteğmen Güven Eraslan tarafından Alayın tarihçesi ile görevi devir eden ve devir alan komutanların özgeçmişleri okundu. 1948 yılında 2. Ordu Muhabere Tabur Komutanlığı olarak Konya’da kurulan ve 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtına fiilen katılan Komutanlığın 2003 yılında 2. Ordu Muhabere Alay Komutanlığı olarak teşkil edildiği ve 08 Nisan 2004 tarihinde Komutanlığa sancak verilerek bu görevini halen devam ettirdiği belirtildi.

YENİ KOMUTAN ALBAY ERGÜN 

Genelkurmay Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler ve Siber Savunma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine atanan Muhabere Albay Mehmet Duruk’ un 2012 yılından bu yana Malatya’da görev yaptığı belirtilirken, Muhabere Kurmay Albay Mehmet Ergün’ün ise Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden 2.  Ordu Komutanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Alay Komutanlığına atandığı bildirildi.

Komutanlarca Sancak devir teslimi ve tutanağın imzalanmasının ardından Kurmay Albay Ergün tarafından Albay Duruk’ a anı olarak Komutanlık forsu,  2.Ordu Kurmay Başkan vekili Tuğgeneral Alpcan tarafından plaket ve 2.Ordu Komutanı Orgeneral Mendi tarafından da çeşitli hediyeler verildi.

Törenin ardından Vali Şahin, Malatya’dan ayrılan Albay Duruk’a ve göreve yeni başlayan Kurmay Albay Ergün’e aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar diledi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız