SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhabirin Ölümü..

A- A+ PAYLAŞ

Motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Hasan Türkan meslektaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Israrları sonucu Türkan'ın yüzünü son kez gören ailesi ve meslektaşları hıçkırıklara boğuldu.

Cenaze törenine Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, AA İstanbul Bölge Müdürü Ümit Kanoğlu, İhlas Haber Ajansı Görüntü Haberler Müdürü Abdülkerim Ulak, İhlas Haber Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, acılı aile, yakınları ve meslektaşları katıldı.

Yıllardır haberden habere koşan gazeteciler arkadaşlarına son görevlerini yerine getirirken görüntü alma konusunda zorlandı. Hasan Türkan (31)'ın tabutundan gözlerini ayırmayan acılı aile ve meslektaşları hıçkırıklara boğuldu.

Törende bir konuşma yapan Hasan Türkan'ın 1999 yılında Anadolu Ajansı camiasında görev almaya başladığını ifade eden Ümit Kanoğlu, ''Ben o zamanlar istihbarat şefiydim. Kendisi temiz yüzlü, çekingen bir arkadaşımızdı. Ancak bizde çalışmaya başladıktan sonra muhabirliğin gerektirdiği atılganlığı, özgüveni edinmişti. Çok hızla başarı basamaklarında yükseldi. Daha bizimle ilk beraber olduğu yıllarda 17 Ağustos depremi sonrası Sefaköy'de bir enkazın kenarında boynu kırılmış gibi yatan bir kızı görüntülediği fotoğrafı geçen 8 senede hala depremin simge fotoğrafları olarak kullanılmaktadır.''

Hasan Türkan'ın geçen sene de Çevre ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen bir yarışmada fotoğraf dalında ikincilik ödülü aldığını hatırlatan Kanoğlu, ''Son zamanlarda Anadolu Ajansı'nın gazetelerde yer alan önemli haberlerinde Hasan'ın imzası vardı'' dedi.

Hasan Türkan'ın son zamanlarda bir motosiklet tutkusuna kapıldığını anlatan Kanoğlu, şunları söyledi: ''Aslında kursunu, ehliyetini aldı, dikkatliydi de. Kaskını da, gerekli aksesuarları da kullanırdı. Ama maalesef dün akşam bu tutkusu onu aramızdan aldı. Söylenecek fazla bir şey yok. Ölüm her insanın başına gelecek. Hepimiz vademiz dolduğunda öleceğiz ancak bu kadar başarılı ve genç bir arkadaşı zamansız kaybetmenin üzüntüsünü kalbimizde derinden hissediyoruz. Sevgili Hasan'ın Anadolu Ajansı'na
hizmetlerinden ve kişiliğinden ötürü kendisine müteşekkiriz. Bütün haklarımızı helal ediyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz.''

Ümit Kanoğlu, başta Hasan Türkan'ın kederli ailesi olmak üzere çalışma arkadaşlarına sabır diledi.

Hasan Türkan'ın cenazesi törenin ardından uçakla toprağa verileceği Malatya'ya gönderildi. Bu sırada gözyaşlarına boğulan meslektaşları, Türkan'ı karanfillerle uğurladı. Hasan Türkan, yarın Malatya Battalgazi İlçesi Gül Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Öte yandan ölümünden yaklaşık 3 saat önce bir muhabir arkadaşının düğün törenine katılan Hasan Türkan kaskıyla görüntülenmişti.

Adıyaman'ın Gerger ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Türkan, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Türkan, 15 Eylül 1999 tarihinden itibaren Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde muhabir olarak görev yapıyordu.

Türkan'ın 1999 depreminde Sefaköy'deki evlerinin enkazı altında boynu yan yatmış halde Ömür Kınay'ı görüntülediği fotoğrafı depremin simgelerinden biri olmuştu.

Hasan Türkan, geçen yıl İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nce düzenlenen "1. Erguvan Çevre Ödülleri Yarışması'nda "Boğazın Sokak Çocukları" adlı fotoğrafıyla ikincilik ödülü kazanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız