SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muhafazakar Ülkücü Teşkilat"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:33:10
A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Merkezi'nin yeni binasında hizmete girmesi nedeniyle açılış töreni düzenlendi. 

Anadolu Selçuklu Ocakları’nın İstiklal Mahallesi’nde yeni hizmet binası için düzenlenen açılış törenine AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, “Anadolu Selçuklu Ocakları dinini, peygamberini bilen, bayrağına sahip çıkan, ırkçılığın, faşistliğin, kafatasçılığın olmadığı, mukaddes değerlerine sahip çıkan, imanlı ve dindar bir gençliğin yetişmesi için kurulmuş milliyetçi, muhafazakar ülkücü bir teşkilattır” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, “Siyaset iki türlü yapılır. Siyasette bir ideallerimizin ve ilkelerimizin siyasetini yaparsınız, bir de ihtiraslarınız, heva ve heveslerinizin siyasetini yaparsınız. Bizler ta gençliğimizden beri bütün bizimle beraber gayret eden çalışan sırt sırta veren milliyetçi muhafazakar diye tabir ettiğimiz dindar gençlik, İslami gençlik diye tabir ettiğimiz bütün gençliğimiz ideallerimizin siyasetini yapmak için yola çıktık. Allah nasip etti şimdi de ideallerimizin siyasetini, ilkelerimizin siyaseti yolunda da devam ediyoruz. Siyaset ne zaman ihtirasların siyasetine, arzu, heva ve heveslerin siyasetine dönüşürse Allah'ın rahmeti de, bereketi de o toplumun üzerinden kalkar. Bir diğer konu sivil toplum kuruluşları AK Parti iktidarları ile birlikte sivil toplum örgütlerimizin hızla yayıldığı ve özgürlük alanları bulduğu tebliğ etme imkanları bulduğu bir atmosferi yaşıyoruz. Haramın hudutlarını Allah çizer. Dünyada hiçbir haramın hudutlarını, yani haram olan bir şeyi helale çevirmeye dünyada hiçbir fiziksel, biyolojik hiçbir olayın gücü yetmez. Kişi haram işleyebilir, ama tövbe kapısı her zaman açık olabilir. Bu özgürlük ortamında vakıflarımızın, derneklerimizin cemaatlerimizin yaşadığımız paralel yapı diye yaşadığımız olaydan çıkaracağımız ders bence şudur; haram bir fiilin adıdır, ben bazı kurum ve kuruluşlarda bu yaşadığımız olayları tahlil ederken arkadaşlara şunu söylüyorum, bu yaptığınız haram değil mi? Bana söylediği şey şu; ‘Benim boğazımdan geçmiyor ki. Vakfıma verdim, cemaatime verdim.’ Arkadaşlar boğazınızdan geçme meselesi önemli değil. Önemli olan şey o filin işlenmiş olması. Bu birinci kabahat. İkincisi bekleyen tehlike şu, cemaate bu haram lokma girdiğinde, haram meta girdiğinde cemaat onu helale çevirmekle aslında Allah’ın hududuna tecavüz etmiş oluyor. Bir üçüncüsü bunu da Allah adına yaptığını söylüyor ve Allah’a iftira ediyor. Bir dördüncüsü, ‘Biz peygamberin metodunu izliyoruz’ diyorlar. Dolayısıyla peygambere de iftira atıyor. Biz biliyoruz ki, Hadisi Şeriflerde çok açık ve net ki, haram bir şeyden hayırlı bir şey vuku bulmaz. Dolayısıyla ben bütün sivil toplum örgütleriyle beraber bu yaşadığımız paralel yapı sendromundan sonra bütün vakıflarımızın, cemiyetlerimizin, derneklerimizin kapısından içeri bir damla haram girmeyecek” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Anadolu Selçuklu Ocakları'nın genel merkezi hizmete girdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız