SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Muhalefet Çözülüyor'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, "Kendi tabanlarını referandumda "Hayır" için zorlayan, ülkenin aydınlık geleceğini karartmaya yönelik ittifak kuran birbiriyle taban tabana zıt muhalefetin bugün kendi içinde çözülme süreci yaşanmaktadır" dedi.

Parti binasında, partinin bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan İl Başkanı Mustafa Şahin,"Referanduma sayılı günler kala girmiş olduğumuz yolda ne kadar haklı olduğumuzu görüyoruz. Şöyle ki, kendi tabanlarını referandumda "Hayır" için zorlayan, ülkenin aydınlık geleceğini karartmaya yönelik ittifak kuran birbiriyle taban tabana zıt muhalefetin bugün kendi içinde çözülme süreci yaşanmaktadır. Dün mecliste gelişmeye, kalkınmaya, özgürlüklere karşı birlikte hareket eden ve milletten aldıkları vekalete ihanet edenler, bugün ihanetlerini arttırarak meydanlarda umduklarının aksine tabanları ile ters düştüklerini görmezden gelme pişkinliğini göstermektedirler. Patır patır çözülmelere hep birlikte şahit olmaktayız" ifadelerini kullandı.

"Türk siyasetinin temel sorunu, demokrasi üzerindeki militarist baskı ve vesayettir. Cuntacı görüşten arındırılmış bir demokrasiye geçiş sağlanmadıkça, Türkiye normalleşemez. Türkiye'nin normalleşmesini ve demokrasi yolunda ilerlemesini istemeyen retçi cephe, aslında sırf Ak Partinin başarılı olmaması için "Hayır" yelkenini açtılar. Dolayısıyla vesayetin kurucu ve taşıyıcı aktörleri kolları sıvayıp, hep birlikte sonucun "Hayır" çıkması için meydanlara indiler. Korkunun ecele faydası yoktur" diyen Şahin, daha sonra özetle şöyle konuştu:

"AK Parti, merhum Özal hariç hiçbir liderin, hiçbir siyasi partinin okumadığı kadar dünya gerçeğini ve kendi ülkesinin şartlarını çok iyi okuyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu yüzden de terör belasının sadece askeri yöntemle çözülemeyeceğini idrak ediyor. Demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme önemli bir adımdır."

Anayasa değişikliğinin, 12 Eylül' ün bu ülkeye giydirdiği deli gömleğinin hiç değilse bağlarını gevşeteceğini, her "Evet " oyunun o bağın ilmeklerini biraz olsun çözeceğini vurgulayan Şahin, "Bu ülkede demokrasi kalitesi arttıkça yaşam kalitemiz artacak. Demokrasi kalitesine katkımız olmasını istiyorsak, referanduma 23 gün kaldı. Türkiye bundan böyle 1. Dünya savaşı yıllarında ortaya çıkan kavram ve kurumlara dayalı faşist-despot ideallerin şekillendirdiği teamüllere göre değil, bundan sonra adalet, barış, hürriyet temellerinde, insan haklarına saygılı bir hukuk devleti olacak. Onlar her ne kadar istemese de bu millet bunu elbette ki başaracaktır" şeklinde açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız