SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muhalefet İstismar Ediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:16:43
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Teşkilatı tarafından Ramazan ayı boyunca yapılması planlanan programın bir diğer durağı Beydağı Mahallesi oldu.

İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve partililerin katılımı ile Beydağı Mahallesi’nde bulunan Topal Mustafa Camii’nde teravih namazı kılındıktan sonra mahalleli ile toplantı yapıldı. Ayrıca HAS Parti’den AKP’ye geçen Belediye Meclis Üyesi Ekrem Dağ'ın da katıldığı toplantıda İl Başkanı Av Tüfenkci, Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında mahalleliye bilgi vererek TSK’nın değişen 35.maddesine değindi ve ‘’Beydağı Mahallesi, Malatya’nın ‘varoş’ diye nitelendirilen bölgelerinden birisi. Ancak bu bölgenin Kentsel Dönüşüm Projesi’ne tabi tutulması bölge için çok önemli bir gelişimdir. Hepimizin merakla beklediği, sizlerin de kafasında soru işareti bırakan ve  konuyu istismar ederek bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışan bir de muhalefet var. 

18-19-20 Ağustos’ta beş etap halinde bu bölgenin ihalesi yapılacak ve en geç Ekim ayında da inşaata başlanılmış olacak. Biz bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Tabi bu inşaatların bir sene önce başlaması gerekiyordu. Ancak TOKİ’deki gecikmeden dolayı bu zamana kadar sarktı. Şunu da bilmenizi isterim ki; milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve bizler bu işin bir an önce bitmesi noktasında büyük gayret gösterdiler."dedi.

TSK’nın İç Hizmet Kanunu’nun 35.maddesinin değişmesine de değinen Av. Tüfenkci, yapılan değişiklik ile vesayet rejiminin son temizliklerinin yapıldığını belirterek,"Bildiğimiz gibi TBMM çalışmalarına devam ediyor. Torba Yasa diye nitelendirilen ve birçok bakanlığı ilgilendiren kanun maddeleri görüşülüyor. Bu kanunlardan en önemlilerinden biri de TSK’nın İç Hizmet Kanunu’nun 35.maddesinde yapılan değişiklikti. Bugüne kadar darbelere zemin hazırlayan veya yasal dayanak oluşturduğu iddia edilen bir maddeydi. Bunun değişimi  noktasında AK Parti önemli bir irade gösterdi ve darbe anayasasındaki son temizlikleri de yaparak vesayet rejimin kalıntılarını anayasadan atmış oldu. İnşallah tüm siyasi partilerin desteği ile kabul edilir. Bugün Mısır’da yaşananları hepimiz görüyoruz. Aynı senaryo yaklaşık bir ay önce Türkiye’de oynanmak istendi." diye konuştu.

İl Başkanı Av. Tüfenkci, Türkiye Mimar ve Mühedisleri Odası'nın (TMMOB) yetkileriyle ilgili yasa değişikliğine de değinerek, ‘Vatandaş ev yaptırdığında ilgili kurumda bunun vizesini aldıktan sonra bir de TMMOB’den vize alması gerekiyordu ve bunun da belli bir ücreti vardı. Yapılan değişiklik ile hep odadan vize alma hem de ücret zorunluluğu kalktı. Tabi TMMOB bir meslek örgütü olmasına rağmen bugüne kadar hep ideolojik bir duruş sergilemiş, mühendisleri sınıflara ayırmıştır’’ ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız