SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muhalefet Öyle Olmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:22:19
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Terörist cenazelerine giden milletvekilleri, bir asker şehit olunca niye gitmiyorlar" diye sordu. 

AKP Malatya il binasında düzenlenen 'Halk Günü' öncesinde basına açıklama yapan Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, birçok konuya temas etti.

Şahin, “Bizim demokrasi anlayışımız, muhalefet ve iktidar olduğu sürece devam eder. Onlar; AK Parti'ye, Başbakan ve yöneticilerine saldırıyı muhalefet zannediyorlar. Muhalefet öyle olunmaz. Muhalefet, halkın arasında olursun, halkı dinlersin, halkın ilettiği sorunları, il başkanı veya milletvekillerine yeri geldiğinde rapor olarak verirsin, yeri geldiğinde yüksek sesle seslendirirsin. Kalkıp da sokaklarda, lise ve üniversitelerdeki o kültürü yansıtmanız, halk nezdinden itibar görmüyor. Halk nezdinde muhalefette olan partiler büyürken, bunlar muhalefetliği dahi beceremiyorlar. Dolayısıyla, yapılan ankette AK Parti’nin oy yüzdesi yükselirken, muhalefetin oy oranlarının yüzde 21’lere kadar düştüğü görülüyor. Böyle muhalefeti Allah başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı

“Terörist cenazelerine giden milletvekilleri, bir asker şehit olunca niye gitmiyorlar” diye soran Milletvekili Şahin, “Teröristlerin cenazelerinde boy gösteriyorlar. Sen askere kurşun sıkanın yanında olacaksın, dua edeceksin, sonra da sosyal demokratım diyeceksin. Dün Türk solu diye ortaya çıkanlar bugün Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia ediyorlar” şeklinde konuştu.

“Fransa’nın cumhurbaşkanı diyor ki; Fransa’da öldürülen PKK’lılar için, onlardan bir tanesi ile rutin olarak görüşüyorduk diyorlar. Bunların ipleri, ya Fransa'nın, ya Suriye’nin, ya İsrail’in, ya da İran’ın elindedir” diyen Şahin, şunları söyledi: "2013, terörün de sona erdiği yıl olacaktır inşallah. Bu görüşmelerde, şehit ailelerimizin bir zerre olsun durumlarının rencide edilmemesi için hassas davranıyoruz. Bazı insanlar ve unsurlar istemese de halkımız bizle olduğu sürece barış görüşmelerinin iyi neticelenip, silahların susacağını ümit ediyoruz."

31 Aralık 2012’de sona eren 5084 sayılı teşvik yasasından da söz eden Milletvekili Şahin, “5084, işverenlerin SGK paylarının yüzde 50’sinin devlet tarafından karşılanması idi. 2004’den 2012 sonuna kadar devam etti. Ancak bu yasanın kademeli olması için girişimler sürdürülüyor” dedi.

Askerlik yapanların birinci derecede bakmakla yükümlü oldukları yakınlarına sağlanan haklardan; inanç, düşünce ve kılık kıyafetlerden dolayı askeriye ve kurumları ile ilişkisi çekilenlere, 2 binden fazla araştırma uzman kadrosu verilmesi konusundaki çalışmalara kadar AK Parti iktidarlarının yaptığı devrim niteliğindeki çalışmalardan da söz eden Şahin, Malatya’nın da içinde bulunduğu 13 ilin TBMM’de büyükşehir yapılması görüşmelerinde ana muhalefetin tutumunu da eleştirdi. Şahin, "Muhalefet partisi milletvekilleri de kendi illerinin büyükşehir kapsamına alınmamasına oy veriyorlar. Bu nasıl iştir" diye sordu.

Milletvekili Şahin, AKP iktidarlarının enflasyondan faizlerin düşürülmesine, sağlık ve milli eğitimdeki düzenlemelere, duble yollardan demokratik adımlara kadar birçok konuda devrim niteliğinde çalışmalar yaptığını da dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız