SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhalefet Sordu Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:13:21
Muhalefet Sordu Ama..
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Meclisi başkan vekili Ertan Mumcu başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüştü. 
 
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün, imar konularını içeren gündem dışı 11 maddenin ayrı ayrı okunarak gündeme alınması ve CHP’li Günnur Tabel’in, belediyenin boylu fidan alım ihalesi ile ilgili  “1- Bu kadar yüksek fiyatlı ithal fidan alımının gerekli olup olmadığı,
2- İhalenin her aşamasında sorumlu belediye başkan yardımcısı ile ilgili ne gibi bir yaptırımlar uygulandığı,
3- Adı geçen diğer belediye görevlileri ile ilgili ne gibi işlemler yapıldığı,
4- Belediyenin bu ihale ile zarara uğrayıp uğramadığı,
5- Bu firmadan ve bu fidanlardan başka fidan alınıp alınmayacağı” soruları ile bu konuda bir araştırma komisyonu kurulması gerektiği görüşünü içeren önergesi okundu.
 
CHP’li diğer üye Doğan Ağdaş’ın ise sözleşmeli kapsamında çalıştırılan bir işçinin zabıta komiseri olarak atandığına ilişkin iddiasını içeren soru önergeleri okunduktan sonra tartışmalara geçildi.
 
“RESMEN YOLSUZLUK..”
Soru önergelerinin okunmasından sonra başkan vekili Mumcu “Yanlış bilgilenmeden kaynaklı bir durum söz konusu. Belediyemizin şartnamesi gayet açık, bu şartnamelere uygun  50-60- 100 liraya fidan varsa 50 bin 100 bin adet almaya hazırız. İhale, yurt içi ve yurt dışı herkese açıktı ve yaklaşık maliyetin yüzde 48’ine denk gelen bir kırımla yasal süre beklendikten sonra ihale onaylandı ve kazanan firmanın daveti üzerine bu ziyaretler gerçekleşmiştir.” diye yapılan ihalede herhangi bir usulsüzlüğün olmadığını ve belediyenin herhangi bir zarara uğramadığını öne sürdü. 
 
CHP’li üye Ağdaş da “Asgari ücretin üzerinde olan bu fidanların alımına gerek var mıydı? Bunun adı yolsuzluktur. Bunun başka adı yoktur.” diye yapılan ihalenin yandaşlara kaynak aktarmak olduğu iddiasını dile getirince başkan vekili Mumcu; “Sayın Ağdaş, şov yapmaya gerek yoktur. Meclis üyesisiniz ve bazı haklarınız var. Gereğini yaparsınız” diyerek konuyu kapattı. 
 
Başkan vekili Mumcu, Ağdaş’ın önergesini ise, yazılı olarak bilgilendirileceğini söyleyerek gündem maddelerine geçti. 
 
2011 yılı faaliyet raporu üzerinde söz alan üye olmadığı için görüşülmeden oylanarak kabul edildi. Denetim Komisyonu raporunun başkana sunulması ile ilgili olarak Denetim Komisyonu başkanı Metin Mandal,  “İlgili mevzuat gereği 5 kişilik bir ekiple 20 bin civarında evrakta incelemeler yapıldı ve sonuçlar raporlaştırılarak başkanlık makamına sunuldu” diye meclise bilgi verdi. Denetim Komisyonu Raporu üzerinde de söz alan üye olmadı. 
 
Komisyonda çalıştırılan uzmanın ücreti, komisyon teklifi doğrultusunda, Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen meclis üyesinin aylık ücreti de Belediye Başkanı’nın maaşının 2/3’si olarak belirlenmesi ve sözleşmeli olarak istihdam edilecek 2 mimar, 1 tekniker ve 1 avukatın ücretlerinin komisyon raporları doğrultusunda kabul edildi. 
 
KOMİSYON SEÇİMLERİ..
Gündemin seçimler maddesine geçildi. 1 yıl süreyle görev yapacak olan 3 kişilik encümen üyeleri gizli oy yöntemiyle belirlenirken, 5 kişilik Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonu üyeleri açık oylama yöntemiyle belirlendi.  
 
Yapılan seçimler sonucunda Encümen Üyeliklerine; Ahmet Ergül, Nurettin Karaaslan ve Mehmet Çınar, 
Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine; Hasan Demez, Mehmet Erdoğan, Salih Büker, Sıddık Özdemir ve Vahap Ergün, 
 
İmar Komisyonu Üyeliklerine ise Metin Mandal, Aziz Görgeç, Meltem Kavuk, Nevzat Aslan ve Mehmet Bak seçildi.
 
2. Başkanvekili Aziz Görgeç ve meclis katıp üyesi Hüseyin Apak görevlerinden istifa etmeleri üzerine bu iki organ için gizli oy yöntemiyle yapılan seçimler sonucunda Hüseyin Apak, Meclis 2. başkanvekilliği, meclis katip üyeliğine ise Nevzat Doğan seçildiler.
 
Yapılan seçimlerden sonra Nisan ayı olağan toplantısının 2. oturumunun 5 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da yapılması kararı alındıktan sonra 1. oturum sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız