SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Muhalefete Muhalefet Ediyorlar'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:56:09
'Muhalefete Muhalefet Ediyorlar'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İstanbul Maltepe ilçesinde kendini bilmez, haddini aşan bir kaymakam bununla ilgili olarak Maltepe Belediyesi'ne dava açıyor. Cemevlerine yasal ibadethane statüsü vermek ne Kaymakamın haddine ne Başbakanın haddine nede savcının haddine. Bir yer için o inancın mensupları burası benim ibadethanem diyorsa bizim için sözün bittiği nokta odur. Maltepe Kaymakamı haddini, yetkisini aşmış ve hakkı olmadığı halde Belediyemize dava açmıştır ” dedi.

7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde ziyaretlerini sürdüren Ağbaba,Arapgir'e bağlı Pacalı, Deregezen, Esikli, Ulaçlı, Taşdelen, Yazılı, Alıçlı, Eski Arapgir, Gözeli, Çiğnir, Suceyn, Yeşilyayla, Eğnir, Sağıluşağı ve Taşdibek, Onar Mahallelerini ziyaret etti.

AĞBABA: “CEMEVLERİNİN İBADETHANE OLUP OLMADIĞI SORUSUNA EN İYİ YANIT, 800 YILLIK ONAR CEMEVİ’DİR

Onar Mahallesinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Ağbaba, Onar Mahallesinin önemli bir mahalle olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en eski Cemevi Onar Mahallesi’nde. Bu nedenle hem Malatya için hem de Türkiye için çok önemli bir yer. 2011 Genel Seçimlerinden sonra Onar Mahallesi’nin etkinliklerinde bir konuşma yaptım ve Cemevlerinin yasal ibadethane olması için 4 yıl boyunca elimden gelen tüm mücadeleyi vereceğimi söyledim. Onar Köyü,Cemevi yasal ibadethane mi, değil mi?gibi tartışmalara son veren bir köyümüzdür. Çünkü yaklaşık 900 yıllık bir süreyle, buradaki cemevi insanlarımıza ibadet etme imkânı veriyor. Onar Cemevinde bütün ritüelleri yaşayıp görebiliyorsunuz. Bu nedenle, Onar Köyü’nde bu tartışma fiilen bitmiştir.” ifadelerini kullandı.

AĞBABA: “90 YILLIK TARİHİMİZDE BİR İLK OLDU; DEVLETİN RESMİ EVRAKLARINDA CEMEVLERİNİN YASAL İBADETHANE OLDUĞU İLK KEZ YAZILDI.”

Ağbaba, “2014 yılının Aralık ayında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılan başvuru neticesinde Cemevlerinin yasal ibadethane olduğu kabul edilmiştir. Bizlerde bu karara dayanarak yerel yönetimlerimize talimat vererek bir kişi bile Cemevleri benim ibadethanemdir diyorsa bizim için sözün bittiği nokta o dur dedik. CHP'li belediyeler belediye meclislerinde aldıkları kararlar ileCemevlerine yasal statü verdik ve yasal ibadethane olarak kabul ettik. 90 yıllık tarihimizde devletin resmi evrakına cemevlerinin yasal ibadethane olduğu yazıldı. Bunu, ilk kez CHP'li belediyeler gerçekleştirdi.” dedi.

AĞBABA: “CHP’Lİ BELEDİYELER İÇİN TÜM İBADETHANELER BİRDİR.”

Ağbaba, “Bizler için CHP'li belediyelerde bütün ibadethaneler birdir diye elimizden gelen tüm yardımı bugüne kadar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönem, iktidar olduğumuzda yapacağımız ilk iş tüm kanunlarda gerekli düzenlemeleri yaparak Cemevlerinitüm ülkede yasal ibadethane olarak kabul etmek olacak. “ dedi.

Ağbaba, “Biz tüm inançlara eşit mesafede yaklaşmak istedikçe, birileri sürekli taş koyuyor. İstanbul Maltepe ilçesinde kendini bilmez haddini aşan bir kaymakam,bu konuyla ilgili olarak Maltepe Belediyesi'ne dava açıyor. Cem evlerine yasal ibadethane statüsü vermek ne Kaymakamın haddine ne Başbakanın haddine nede savcının haddinedir. Bir yer için o inancın mensupları burası benim ibadethanem diyorsa bizim için sözün bittiği nokta odur. Maltepe Kaymakamı haddini aşmış ve yetkisi olmadığı halde dava açtı. Devlet de AİHM’e dava açmıştı, cemevleri kararının reddi için. Devletin bu başvurusu AİHM tarafından reddedildi. Buradaki mahkemenin aynı şekilde yanıt vereceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

AĞBABA: “MUHALEFET MİLLETVEKİLİNE MUHALEFET EDEN İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ”

AKP'li milletvekillerinin ses tonunun duyulmadığını ve mevcut milletvekillerinin görevinin sadece Veli Ağbaba'yı eleştirmek olduğunu söyleyen Ağbaba, "Muhalefet milletvekiline muhalefet eden iktidar milletvekili bunların görevleri sadece bu. Onların bu görevleri de 7 Haziran’da son bulacak. Bizler 4 yıl boyunca Malatya'nın haklarını korumaya çalıştık. 4 yıl boyunca hiç oy alamadığımız köylerinde sorununu gündeme getirdik. Ayrım yapmadan,Göldağı yaylasından, Sarıçiçek yaylasına kadar çadır çadır gezerek vatandaşların sorunlarını dinledik. Arapgir ilçemizin en büyük sorunlarından biriside yoksulluk. Arapgir'in köyleri her yıl dahada yoksullaşıyor. Arapgir'in artık üzümü para etmiyor. Sizler sanmayınki AKP'ye oy veren bir köylünün çocuğu iş sahibi oluyor. Öyle birşey yok. İşe girmek için ya Milletvekili'nin yakını olacaksın, ya Belediye Başkanının yakını olacaksın, ya ilçe başkanının yeğeni olacaksın ya da Bakanın tanıdığı olacaksın. O zaman devletin bütün kapıları açılıyor ve sizi Özel Kalem yoluyla yani istisnai memuriyetlik yolu ile her işe alıyorlar.” dedi. 

AĞBABA: YILDA EN AZ 1 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

Ağbaba, “Fakirin, yoksulun umut ettiği sınava girip başarı elde ederek memuriyetlere yerleşiyordu. Şimdi ise bir mülakat sistemi getirerek onuda kaldırmaya çalışıyorlar. Bizlerin iktidarında KPSS'de ki mülakatı asla kabul etmeyeceğiz. Kimin hakkı ise memur olmak, AKP'ye oy vermiş, MHP'ye oy vermiş hiç fark etmez bizim için. Kimin hakkı ise KPSS'de ayrım yapmadan işe girmesini sağlayacağız. Türkiye'de en büyük sorun işsizlik. Yılda en az 1 milyon kişiye iş imkanı sağlayacağız” dedi. 

AĞBABA: DEVLET ÇOCUKLARI ÜNİVERSİTEYE GÖNDERİP OKUTUYORSA ONA İŞ VERMEK ZORUNDA

“Ataması yapılmayan Öğretmen, ataması yapılmayan Ziraat Mühendisi, ataması yapılmayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu kalmayacak.” diyen Ağbaba, “Devlet çocukları üniversiteye gönderip okutuyorsa ona iş vermek zorunda kalacak. Öyle üniversiteye gönderip de başının çaresine bak demek yok.” ifadelerini kullandı.

AĞBABA: “HALKÇA ÜRETİP, HAKÇA DAĞITACAĞIZ”

Ağbaba, “Türkiye'de ki taşeronlaşmayı bitireceğiz. Asgari ücreti bin 500 Lira yapacağız. Mazotu 1,5 Lira yapacağız diyoruz. Tarıma destek vereceğiz diyoruz. Her yıl ektiğiniz üzümün taban fiyatını 1 yıl önceden açıklayacağızdiyoruz. Ekonomik olarak bunları hayata geçireceğiz. Gelir dağılımındaki adaleti sağlayacağız. Halkça üretip hakça dağıtacağız" dedi.

AĞBABA: “BİZLERİ ÇEVRE ÜLKELERDEN AYIRAN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİMİZ LAİKLİKTİR”

Ortadoğu coğrafyasında yaşanan iç savaşlara da değinen Ağbaba, "Bizler bu kokuşmuş düzeni değiştireceğiz diyoruz. Düzeni değiştirirkende Laikliği koruyacağız. Bizleri çevre ülkelerden ayıran en büyük özelliğimiz laikliktir. Türkiye'de mezhepsel savaşlar olmuyorsa bunun sebebi laik bir devlet oluşumuzdur. Herkesin bu laik, demokratik Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkması gerekiyor. Bizim dışımızda HDP'si AKP'si savunan kimse yok. Bu değerler Türkiye'de ki huzur için önemli, kardeşlik için önemli barış için önemlidir" ifadelerini kullandı.

Onar Mahallesi ziyaretinde konuşan Akşahin, "Sizlerin sıkıntılarını biliyoruz. 7 Haziran seçimlerinde AKP'nin kıl ile bağladığı iktidar ipleri kopacak. Sayın vekilimiz ile birlikte sizlerin sıkıntılarını bitireceğiz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız