SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhalefete Terör Bilgilendirmesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:55:48
Muhalefete Terör Bilgilendirmesi
A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Türkiye Cumhuriyet'nin ulusal güvenliğini, güvenlik güçlerini hedef alan, sivil vatandaşların huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonların yurtiçinde ve sınır ötesinde sürdürüldüğünü açıkladı. 

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal güvenliğini, güvenlik güçlerini hedef alan, sivil vatandaşların huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonların yurtiçinde ve sınır ötesinde sürdürüldüğü belirtilerek, "26 Temmuz 2015 tarihinde icra edilen hava harekâtında PKK terör örgütünün kullandığı sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur. Öte yandan yurtiçinde de Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı birimlerince söz konusu terör örgütlerine yönelik operasyonlar yürütülmektedir. Devam eden soruşturmalar çerçevesinde 27 Temmuz 2015 tarihi itibariyle DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden yasadışı faaliyetlerde bulunan, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren veya eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 34 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam bin 50 kişiye gözaltı işlemi uygulanmıştır. Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Ülkemizin ulusal güvenliğine yönelik saldırılar ve terörizme karşı aldığımız önlemler hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 4. Maddesi çerçevesinde NATO Konseyi toplantıya çağrılmıştır. Dışişleri Bakanlığı dost ve müttefik ülkeler ile uluslararası örgütler nezdinde gerekli girişimleri sürdürmektedir. Yurtiçi ve yurtdışından kaynaklanan terör tehditlerine yönelik mücadele ayrım gözetmeksizin karalılıkla devam edecektir."

TERÖR BİLGİLENDİRME HEYETİ CHP'DE..

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığındaki terör bilgilendirme heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirmesinin ardından CHP Genel Merkezi’nden ayrıldı. Görüşme 1 saat 50 dakika sürdü. 

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığındaki heyet, Türkiye genelinde ve sınır ötesinde yürütülen terör operasyonlarına yönelik son bilgileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletmek için CHP’yi ziyaret etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevlendirdiği Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Başkanlığındaki güvenlik heyetinde, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler yer aldı. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ve Genel Başkan Özel Danışmanı Recep Cengiz de katıldı. 1 saat 50 dakika süren görüşmenin ardından heyeti CHP Sözcüsü Haluk Koç uğurladı. CHP Genel Merkezi’nden ayrılan heyet saat 18.00’da ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye son bilgileri aktarmak üzere MHP Genel Merkezine geçti. 

HEYET MHP'YE DE GİTTİ..

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığındaki heyet, Türkiye genelinde ve sınır ötesinde yürütülen terör operasyonlarına yönelik son bilgileri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile paylaştı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevlendirdiği, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'den oluşan güvenlik heyeti MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi terör operasyonları konusunda bilgilendirdi. Güvenlik heyetinin MHP Genel Merkezi ziyareti 1 saat 25 dakika sürdü.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman güvenlik heyetini makam araçlarına kadar uğurladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız