SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muhalefette Akıl Tutulması Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:00:02
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, muhalefetin kendisini iktidar ortağı gibi gördüğünü savundu.
 
Fuzuli Caddesi'nde esnafları ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Milletvekili Öz, muhalefeti sert bir dille eleştirirken, "Kendilerini iktidar ortağı gibi görüyorlar. Burada ideolojik saplantılardan kurtulmak gerekiyor" dedi. Öz, mecliste çoğunluk olarak hiçbir zaman azınlığa tahakküm etmediklerini ifade ederek, "Parlamenter demokraside, işlerin nasıl yürüyeceğini dair her türlü kaide bellidir. Muhalefette bir akıl tutulması var. Kendilerini sanki iktidarın ortağı gibi görüyorlar. Ama şunu bilmiyorlar ki, AK Parti tek başına iktidar. TBMM'de yasaların nasıl çıkacağına dair kaideler, kurallar bellidir. Muhalefetin görevi nedir? İktidar kanun teklifi ya da kanun tasarısı getirir. Muhalefette bu kanun tasarısıyla ilgili eksikleri ya da artıları söyler. Oy kullanmaya geldiğinde de kabul eder veya etmez. Demokrasi budur. "Ben oy kullandırmam. Ben bu kanunu görüştürmem" diye bir şey olamaz. Burası dağ başı mı? Böyle bir şey olmaz. Demokraside böyle bir şey yok. Türkiye'nin yasaları bellidir. Biz tek başına iktidar olmuş bir partiyiz. Burada denetime açığız. Mecliste çoğunluğu olan parti yasayı çıkarır ve muhalefette bunu denetler. Muhalefet kendisini iktidar ortağı gibi görüyor. Biz iktidar partisi olarak her türlü teklife açığız ama dayatmaya açık değiliz. Biz mecliste çoğunluk olarak hiçbir zaman azınlığa tahakküm etmedik. Etmeyi de doğru bulmuyoruz. Burada ideolojik saplantılardan kurtulmak gerekiyor" görüşünü savundu. 
 
Partilerin farklı görüşlerinin olmasının demokrasinin bir gereği olduğunu kaydederek, "Dünyadaki ülkelerde sadece İrlanda'da kesintisiz 8 yıllık eğitim var. Değişik eğitim modelleri bulunuyor ama kesintili olarak var. Bunu dayatmanın bir anlamı yok. 28 Şubat sürecinde cebren ve hileyle yapılmış olan bir uygulamayı böyle can siperine savunmanın demokraside yeri yoktur. Bir defa şunu bilsinler ki, bu ideolojik değil, her türlü bilimsel yönleriyle tartışılarak getirilmiş bir kanun teklifidir. Bu çıkacaktır.
Ben özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu tavrını her şeyden önce hiç medeni görmüyorum. Partiler bir teklifte bulunacaklar. O tekliflerini getirecekler, tartışılacak, komisyonlarda milletvekillerinin oylarına sunulacak. Biz bunlara açığız. Muhalefet partilerinin aynen bizim gibi düşünme zorunlulukları yok. Bizim getirdiğimiz her şeye evet deme gibi bir zorunlulukları da yok. Farklı düşüncelerini tabi getirecekler. Ama "Siz benim dediğimi yaparsanız, yaptım. Yoksa bunu geçirmem" demek çok ahlaki değil.
Geçte olsa CHP'nin kendine ait bir teklifte bulunması bence olumlu bir şeydir. Mecliste külhanbeylik yaparak, "Ben bunu çıkartmama" deme yerine "İktidar partisi olarak siz bunu getirdiniz. Biz bunu getiriyoruz" deseler, bunlar tartışılıp, görüşülür" diye konuştu. 
 
Öz, "4+4+4" ile ilgili yaptığı açıklamada, "Masa başında rast gele hazırlanmış bir kanun teklifi değil. İktidara gediğimiz günden beri bizim gündemimizde olan bir konu. Bununla ilgili alt yapı ve eğitim kadrosu itibariyle gerekse müfredatla ilgili çalışmalarımız var. Bu konuda hazırlık olmadan olmaz. Hemen aşamalı olarak "4+4+4"e geçeceğiz. Bunu kesinlikle ideolojik yaklaşımlarla bir yerlere dayamak çok doğru bir şey değil. Bu ülkenin önünü açacak bir projedir. Esnaflarımızı geziyoruz ve yanımıza hep işsiz kardeşlerim geliyor. Mesleklerini soruyorum, meslek yok. Bunlar 28 Şubat sürecinin dayatmalı eğitim durumudur. Çünkü öğrencilerimizin hepsi liseye gitti. Üniversiteyi kazanamadılar. Kazanamayınca da lise mezunu vasıfsız işçiler oluştu. "4+4+4" ile çocukların eğitim yaşına uygun olarak yönlendirilecekler. İnsanlarımız küçük yaşta meslek sahibi olacaklar. Bu ülkemizin geleceğidir" dedi. 
 
Milletvekili Ömer Faruk Öz, Fuzuli Caddesi'ndeki esnafları da tek tek ziyaret etti. Esnaflarla uzun süre sohbet eden Öz, vatandaşlarında sorunlarını dinledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız