SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muhalif" Hakime Tayin

A- A+ PAYLAŞ
 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Köksal Şengün’ün görev yerini değiştirdi. Başkan Şengün’ün özel yetkileri alınarak Bolu Hakimliği’ne atandı. DHA’nın telefonla ulaştığı Köksal Şengün, tayinin kendisine bildirildiğini belirterek, "Bolu hakimliğine atandım. Herhangi bir tayin talebim yoktu" dedi.
 
HABERAL VE BALBAY TAHLİYE EDİLSİN’ DEMİŞTİ
 
Köksal Şengün, milletvekili seçilen Ergenekon davası sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci Mustafa Balbay’ın tahliye taleplerinin reddedilmesi kararına da muhalefet etmişti. Şengün, "TBMM üyeliğine yasal bir seçim sonucu ve demokratik yollardan seçilen bu kişilerin kazanmış oldukları bu nitelikleri sebebiyle kaçma, saklanma ve delilleri karartma ihtimalleri de kalmamıştır" diyerek Balbay ve Haberal’ın tahliye edilmesini istemişti.
 
ADİL YARGILAMAYI ETKİLEME SORUŞTURMASINDA İSMİ GEÇTİ
 
Başkan Şengün’ün ismi Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen ‘Adil Yargılamayı Etkileme Soruşturması’ nda da geçmişti. Soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan avukat Tülay Bekar ile Köksal Şengün’ün telefon görüşmeleri ortaya çıkmıştı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, bu telefon dinlemeleri üzerine o zaman soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz’ü, HSYK’ya şikayet etmişti.
 
Şengün geçen yıl yaptığı açıklamada Ergenekon davası nedeniyle mahkemede çektiklerini şu sözlerle dile getirmişti: "Bir mahkemenin üzerine bu kadar gidilmez. Ne yaparlarsa yapsınlar, bir şey alamazlar. Bu saatten sonra hiç olmaz. Aslında kurt içimizde, dışarıda değil. Yargıya bu kadar karışmak kimsenin işine yaramaz. Yarın ezkaza iktidar değişirse, bunun hesabını başkaları sorar. Daha kötü sorar.” 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız