SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muhaliflerle Mücadele Ediyorlar!."

0
Güncellendi - 2016-11-25 01:37:09
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkiye'de yaklaşık 75 bin öğretmen öğrencisiyle buluşamıyor, yaklaşık 1,5 milyon öğrenci de öğretmeninden uzak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba CHP Genel Merkezi’nde, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, KESK Yönetim Kurulu Üyeleri ve son KHK ile görevden alınan BES Genel Başkanı Fikret Aslan’ın katılımıyla olağanüstü hal döneminde KHK’lar ile ihraç edilen eğitimciler ve kamu çalışanları hakkında basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkan  Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bugün 24 Kasım. Maalesef 24 Kasım'ı kutlayamıyoruz çünkü Türkiye'de yaklaşık 75 bin öğretmen öğrencisiyle buluşamıyor, yaklaşık 1,5 milyon öğrenci de öğretmeninden uzak. Aslında geçen yıl başladı bu operasyon. 7 bin okul müdürü görevden alındı ve yerlerine AKP'nin dar kadrosundan olan insanlar müdür olarak atandı. AKP'nin yandaş sendikasının verdiği isimler müdür ve müdür yardımcısı yapıldı” dedi.

FAKİR BAYKURT’TAN ALINAN BAYRAK YERE DÜŞMEYECEK

“Bugün öğretmenlerin yüzde 52'si kredi kartına, yüzde 20'si esnafa, yüzde 25'i şahıslara borçlu, yüzde 25'i de ek iş yapıyor.” diyen Ağbaba, “ Öğretmenlerin tamamına yakını borçlu. Eskiden sinema, tiyatro, tatil gibi alışkanlıklar artık olmadığı gibi bugünler de öğretmenlerin yaşam hakları da ellerinden alınmak isteniyor. 300 bin öğretmen açıkta, aslında yapılan uygulamalara bakınca, darbenin izlerini görebiliyoruz. Darbe deyince 12 Mart'ı 12 Eylül'ü yaşayanlar bilir. 12 Mart TÖS'ü, 12 Eylül TÖBDER'i kapatmıştı, şimdiki iktidar ise Eğitim Sen'i, KESK'i kapatmaya çalışıyor. Hala farkına varamadılar. 12 Mart'ta diz çökmeyenler, 12 Eylül'ün karanlık faşizminde diz çökmeyenler, bu diktatörlüğün önünde de diz çökmeyecek, Fakir Baykurt'lardan alınan bayrak devam ediyor, düşmeyecek.”ifadelerini kullandı.

FETULLAH’LA DEĞİL MUHALİFLERLE MÜCADELE EDİYORLAR

“Fetullah darbeyi gerçekleştirmiş olsaydı, yapacağı ilk işin kendine karşına mücadele eden laik, bilimsel eğitimi savunan Eğitim Sen'i kapatmak olurdu” şeklinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “ Fetullah'ın silahla yapamadığını, AKP kanun hükmünde kararnameyle yapmaya çalışıyor. Artık bu operasyon Fetullah ile mücadele değil, muhaliflerle mücadeleye dönüşmüştür. Geçtiğimiz gün çıkan kararnameyle bunun izlerini net olarak görüyoruz.Yapılmak istenen şey kendine muhalif ne kadar kamu görevlisi varsa, ihraç etmektir. Hedef, kendisine oy vermeyen yüzde 50'dir. Bugün Eğitim Sen'e yapılanların, başka muhaliflere yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Artık susarak, oturarak beklemenin bir anlamı olmadığını gördük. 15 Temmuz'dan sonra çıkan kanun hükmünde kararnamede bunların işareti verilmişti. Bu nedenle herkesin ortak mücadele etmesi gerekiyor.”dedi.

DARBEYİ GÖREMEYEN İSTİHBARAT, SOSYAL PAYLAŞIMI TAKİP EDİYOR

KHK’lar ile başkanlık için yol temizliği yapıldığını belirten CHP’li Ağbaba; “ O kadar ilginç örnekler var ki, ADD yöneticileri, solcu öğretmenler, Alevi memurlar, hele hele son dönemde atılanlara baktığımızda bu insanların Fetullah ile ilgisi olmadığını hükümet de biliyor, AKP de biliyor. Bu insanların yaşamı Gülen ile mücadeleyle, bağnazlıkla mücadeleyle geçmiş. Aynı insanlar sadece Deniz Gezmiş fotoğrafı paylaştığı için, Cumhurbaşkanıyla bir paylaşımın "beğen" butonuna bastığı için meslekten atılıyor. Maalesef istihbarat, darbeyi göremiyor ama 14 yaşındaki bir çocuğun cumhurbaşkanına hakaretini görebiliyor. Ölümü bekleyen kanser hastasını işten atan zihniyet, darbeyi, darbecileri göremiyor ama kendine muhalif kim varsa izlemeye devam ediyor. Artık hep beraber mücadele etmenin zamanı gelmiştir çünkü kamuda insanlar açlığa mahkum edilmeye çalışılıyor. Bugün 24 Kasım. Milli Eğitim Bakanı ile defalarca görüşüldü, bakan da söz verdi. Açığa alınan öğretmenlerin mesleğe döndürülmesini, ihraç olanların da iade edilmesini bekliyoruz. Bu süreçte KESK ile dayanışmamız sürecektir. Bu FETÖ ile mücadeleye değil, muhaliflerle mücadeleye dönmüştür. Teslim olmayacağız. Türkiye bir'den büyüktür.”ifadelerini kullandı.

Ağbaba'nın açıklamasının ardından, meslekten ihraç edildiğini belirten Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan son KHK ile pek çok üyelerinin meslekten ihraç edildiğini belirterek sendikalarının karanlığa karşı aydınlığı, demokratik Türkiye'yi savunduğu için, hedef haline geldiğini belirtti.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise  15 Temmuz'la hiçbir ilgilerinin olmamasına rağmen, OHAL sürecinde KHK'larla hedef haline dönüştürüldüklerini  belirtti.

Bülten- malatyahaber.com

chpagbaba

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız