SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muharrem Ayı Başladı..

A- A+ PAYLAŞ

Muharrem ayı Perşembe günü başlıyor. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

"Haksızlık karşısında hiçbir zaman susmayan, Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in biricik torunu, Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın ciğerparesi Hz. Hüseyin’in ve 70 arkadaşının Kerbelada şehit edilişinin yıl dönümü olan Muharrem ayının ve Aşure Gününün tüm İslam âleminde ayrı bir anlamı olduğunu" söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır; “Bu acı ve elem bütün Müslümanları derinden yaralamıştır. Bu tür müessif olayların tekrardan vuku bulmaması için her zamankinden daha fazla birlik, bütünlük ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır. Bu vesileyle Hz. Hüseyin’i ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyor, kutsal ve matem ayı olarak kabul edilen bu ayın ve yeni hicri yılın; birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum." dedi.

Bugün 1 Muharrem 1431. Hicri Takvime göre yeni yılın birinci günü. Müslümanların yılbaşı gecesi olarak kutlandığı gibi bu ay Kuran'da adı geçen mübarek aylardan olarak kabul edilip, özellikle Şii ve Alevi müminler için de büyük önem arz eden Aşura orucunu içinde barındırmaktadır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız